Amerikaans overheidsorgaan wil vóór 2024 duidelijke regels voor Bitcoin

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) wil voor het jaar 2024 grip krijgen op de Bitcoin industrie. In de definitieve versie van het strategisch plan voor 2020-2024 heeft het als doel gesteld om “een holistisch kader te ontwikkelen om verantwoorde innovatie in digitale activa te bevorderen”.

Strategisch plan 2020-2024

Het plan werd in mei goedgekeurd en was de in de hele maand juni in te lezen voor commentaar. Sinds gisteren is het plan officieel gepubliceerd. Decrypt maakt melding van deze publicatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De CFTC is een onafhankelijk overheidsorgaan dat de derivatenmarkt reguleert. Hieronder vallen onder andere futures, swaps en opties.

Het rapport is opgesplitst in vijf onderdelen. Het beschrijft in detail de plannen om de ‘veerkracht en integriteit’ van de Amerikaanse derivatenmarkten te verbeteren. De organisatie wil ook innovatie aanmoedigen door de regulering een andere invulling te geven. Ook schrijft de CFTC dat het moeilijker zal worden voor “degenen die de regels overtreden”.

In deze missie kan het onderwerp Bitcoin natuurlijk niet ontbreken. De regulering van ‘crypto assets’ op de Amerikaanse markt is de laatste jaren een steeds groter thema geworden.

De CFTC is een belangrijke pion in deze opkomende derivatenmarkt. Zo had Bakkt goedkeuring nodig om de deuren van hun platform te kunnen en mogen openen. In april heeft Bitnomial goedkeuring gekregen om hun Bitcoin futures en opties beurs te openen.

Regulering van Bitcoin

De CFTC beschouwt zowel Bitcoin als Ethereum als commodities (of: goederen of grondstoffen). Andere commodities zijn edelmetalen, olie, aardgas en bijvoorbeeld zand.

Omdat Bitcoin in dit straatje past zijn ze begonnen met het uitgeven van licenties voor designated contract markets (DCM) aan beurzen. Deze exchanges zijn gespecialiseerd in termijncontracten op digitale activa.

In het strategisch plan beaamt de commissie dat de derivatenmarkt in de loop der jaren een digitale transformatie heeft ondergaan. Dit brengt voor handelaren zowel nieuwe kansen en risico’s met zich mee.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Voorzitter Heath P. Tarbert”]“Ik ben trots op het harde werk dat is besteed aan de ontwikkeling van het plan en de unanieme steun die het uiteindelijk heeft gekregen. Het zal de nog niet afgeronde items van de CFTC naar een goed einde brengen. Het zal onze organisatie ook beter positioneren om met de onbekende toekomst om te kunnen gaan.”[/penci_blockquote]

De CFTC schrijft dat het een “holistisch kader” zal ontwikkelen om verantwoorde innovatie in digitale valuta’s te stimuleren. De processen omtrent besluitvorming moet transparanter worden en ze zijn van plan om de druk weg te nemen die de markten niet ten goede doet.

Wellicht gaat dit plan er voor zorgen dat in samenspraak met de SEC er de komende vier jaar dan toch een Bitcoin ETF gaat komen. Vooralsnog is het nog niet van een dergelijke indextracker gekomen.

Lees meer over:

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Lees meer