5 theorieën over toekomst Bitcoin: ‘BTC naar $90.000, of toch naar de $316.000?’

Deze bitcoin update gaat je een flinke dosis hopium geven. Met een korreltje speculoos kunnen er verschillende voorspellingen gedaan worden over de toekomst van het netwerk en de prijs van Bitcoin.

$180.000 of toch maar ‘slechts’ $90.000? Of gaan we misschien zelfs de $316.000 zien? We hebben enkele theorieën onder elkaar gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Bitcoin (BTC) koers

Maar we beginnen met de huidige prijs van BTC. Bitcoin is op dit moment te koop voor $8.160. Dat is 2,57% lager dan gisteren rond hetzelfde moment. De prijs bevind zich dus nog boven de support die huisanalist Martijn gisteren noteerde. Zie hier zijn technische analyse.

Even een leuk weetje: als je exact 1 jaar geleden een BTC had gekocht, had je daar in dollarwaarde nu bijna 24% winst op gehad. De (bekende) altcoins die dit beter doen zijn Binance Coin, Chainlink en Quant.

2. Bitcoin bubbel in perspectief

Twitteraar Bitcoin Charts deelt een grafiek waarin de verschillende stadia van de bitcoin groei te zien zijn. In deze grafiek zijn de ATH, ATL, halving en verschillende percentages hiertussen in een grafiek gevangen.

Met een flinke dosis speculoos kunnen we een poging doen: Bitcoin groeide tusen de halvings met respectievelijk 36x en 17x vanaf de vorige ATH.

Als we die lijn doortrekken moet BTC vanaf de $20.000 ongeveer een 9x groei doormaken. Dan zou BTC op de $180.000 uitkomen, ergens na de halving van volgend jaar.

Lees ook ons gloedjenieuwe artikel over het stock-to-flow model van PlanB en de Beierse bank. Volgens BayernLB de gaat Bitcoin in 2024 naar de $90.000.

3. BTC tijdperken

We gaan nog even verder met de BTC halving. Als je elke periode tussen de halvings als apart tijdsperk ziet, kunnen we inmiddels al drie fasen onder elkaar zetten.

De huidige prijs van Bitcoin is 22x hoger dan aan het begin van het derde (en huidige) tijdperk. In mei 2020 gaan we de nieuwe periode in.

Digitalik.net deelt hiervan een grafiekje op twitter. Als we de huidige prijs van ongeveer $8.200 vast kunnen houden, gaan we voor het einde van de vierde periode naar $316.000.

4. Toekomst van Bitcoin

Genoeg gepraat over de (toekomstige) prijs van Bitcoin. Want BTC is meer dan een speculatief muntje. Het is fundamenteel gezien de hoeksteen van een nieuwe financiële wereld.

Althans, dat is het geluid dat de laatste tijd bij veel meer mensen duidelijk wordt. Bitcoin is decentraal geld. In 2013 gaf Luke Stones hier al eens een presentatie over.

In de eeuwen die achter ons liggen hebben we gezien dat er verschillende valuta mainstream zijn geweest. De Amerikaanse dollar is dat op dit moment, maar vroeger was dat de Nederlandse Gulden of de Britse pond.

Elke 80 à 100 jaar verandert deze mondiale reserve currency. Wij zijn inmiddels aangekomen aan het einde van het ‘ambtstermijn’ van de dollar. Tijd voor een nieuwe munt? Tijd voor Bitcoin?

5. BTC analyse

Tot slot nog even terug naar de huidige Bitcoin koers. Josh Rager deelt op Twitter een analyse van de huidige prijs.

Hierin is te zien dat er de afgelopen maanden tussen de $7.600 en de $8.080 relatief gezien veel handelsvolume was. Dit is dus een sterke support waar wij ons nu boven bevinden.

Mochten we door de $8.440 heen schieten, dan licht de weg open richting de $9.475. Hier ligt een resistance (ook wel de oude supportlijn van de descending triangle van vorige week)