Bitcoin update: BTC rond $10.200, wordt het een altparty of een altseason?

Bitcoin update: BTC rond $10.200, wordt het een altparty of een altseason?

We beginnen de dag met een Bitcoin update. In dit artikel kijken we naar de prijs en de koers van BTC en pakken we enkele tweets uit de cryptospace erbij. Wordt het een altseason of een altparty?

Bitcoin (BTC)

Bitcoin houdt zich al enkele dagen relatief rustig. Op dit moment staat de munt 1% lager dan gisteren, wat betekent dat het verhandeld wordt voor $10.200. Bij het ingaan van de nacht schoot de munt $200 omlaag, terwijl de munt gisteren de hele dag nauwelijks prijsschommelingen maakte. Is dit een opmaat voor geweld dat zich in de loop van de dag zal losbarsten?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onze huisanalist G-Cryptotargets kijkt er niet van op als we nog terug gaan naar de $7.150. Lees hier zijn verhaal.

Bitcoin update: BTC rond $10.200, wordt het een altparty of een altseason?

Cryptotwitter

Crypto Michaël heeft ook al last van deze saaie markt. Hij ziet een resistance rond de $10.500 en een support level rond de $9.800 liggen. Mochten we daar doorheen breken én de 100MA niet houden, dan ziet CryptoMichNL een patroon uit januari 2016 zich herhalen. Het target waar we op moeten letten is volgens hem de range tussen de $9.000 en de $9.300.

?s=20

Pladizow komt met een signaal waar je vandaag niet meer per se iets aan hebt. Het laat echter wel zien hoe de markt er op dit moment voor staat. Bitcoin is namelijk door de VWMA (Volume Weight Moving Average) van 15 maanden gegaan. In het verleden was dit het begin van een lange run omhoog. Het is niet zo zeer een indicator om op te traden, maar eentje om door te gaan hodlen.

Hodlen is overigens een erg goede strategie gebleken. Maar liefst 79% van alle BTC-adressen staan in het groen. Bij altcoins was dit vele malen lager. Lees hier het artikel.

Josh Rager ziet dat het heel belangrijk is dat BTC boven de $10.025 blijft. Zoals huisanalist G-Cryptotargets in zijn verslag al aangaf, moeten er nog gaps gevuld worden. Als de prijs door deze $10k schiet, is het zeer reëel dat een drop richting de $8k niet uit zal blijven.

Ondanks deze (in de ogen van Josh) waarschijnlijke drop, ziet hij geen redenen voor een 'alt party'. Het klinkt aannemelijk dat mensen de altcoins in gaan springen zodra de weg omlaag is ingezet. Hij blijft zelf echter bij BTC en merkt op dat er dit jaar al 45% korting is sinds de high van $14k.

De hamvraag die veel mensen nu bezig houdt gaat ook over deze altcoins. Gaan we dat altseason of die altparty zien? Het verleden heeft laten zien dat het geen goede keus was om vol in altcoins te zitten. Op Coinmetrics is een grafiek te zien waarin al deze altcoins in een opzichte van de BTC waarde te zien zijn.

Verschillende munten beginnen nog wel in het groen, maar uiteindelijk is het enkel de Binance Coin die met een goed rapport thuis komt. Bitcoin Cash verliest 68%, Ethereum 63% en ook TRON verliest: 49%.

Tot slot nog even terug naar Bitcoin. Eind juli zag BTC namelijk in een soortgelijk patroon. Het kwam van een high vandaan, het maakte een korte spike, viel even terug en toen... Destijds kwam BTC in een run terecht naar de $12k. Gaan we de komende tijd een soortgelijk patroon zien?

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties