Bitcoin (BTC) Update: Nog een laatste prijsdaling vóór de halving?

Wat doet de Bitcoin (BTC) prijs zo vlak vóór en na de halving? Voor het weekend liet de koers zéér bullish signalen zien, maar we zijn deze week diep in het rood begonnen. Wat de prijs komende dagen kán gaan doen, bespreken we in deze update.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Uniek was het al dat Bitcoin zeven weken op rij een groene kaars (candle) liet zien. De week dus afsluiten met acht groene kaarsen was dus te mooi om waar te zijn.

De laatste keer dat er acht groene wekelijkse kaarsen waren, was net voor de grote bullrun in mei 2017. Circa één jaar na de tweede halving van 2016 (zie grafiek 1, red.)

Deze groene weken werden toen gevolgd door een dump van maar liefst 35%. Uit geschiedenis van de Bitcoin koers blijkt: een daling van gemiddeld 25% vindt er plaats na zeven ‘groene weken’.

Met een dump van maar liefst 19% in de afgelopen twee dagen komen we aardig in de buurt van dat gemiddelde. Zakken we vanaf hier nog iets verder naar de EMA Ribbon of is het weer tijd om te stijgen?

We bespreken nu de dag – en 4-uursgrafiek.

Bitcoin (BTC) Update: Nog een laatste prijsdaling vóór de halving?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Verder ingezoomd op de daggrafiek van Bitcoin, zien we dat de koers een support heeft gehad op de 100 daily moving average indicator (gele zijwaarts bewegende lijn in de onderstaande grafiek, red.).

Ook bewegen we momenteel precies in een volume spike van de VPVR indicator, wat meestal een stijging met zich meebrengt.

We kunnen een stijging terugzien richting de rode neervallende weerstandslijn, die ook precies op de eerstvolgende spike uit de VPVR indicator neerkomt. Dit dient meestal weer als weerstand.

Deze weerstand zal dus komen te liggen tussen de $9.200 en $9.400. In de tussentijd kunnen we de 50 daily moving average (blauwe zijwaarts bewegende lijn) de kans geven om ook wat verder omhoog te bewegen. Een nieuw (hoger) niveau kan weer als de volgende support dienen.

Bitcoin (BTC) Update: Nog een laatste prijsdaling vóór de halving?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek van Bitcoin zien we ook een mooie support op de 100 daily moving average. Iets daaronder op de omhooglopende groene supportlijn zien we dat de wicks ook hier zijn geëindigd en niet veel verder zijn gezakt.

Uit de geschiedenis van de Bitcoin koers blijkt dat wanneer we support vinden op de 100 daily Moving Average, we vaak weer boven de 50 daily Moving Average bewegen. Ook dit is dus een teken voor een stijging op korte termijn.

Bitcoin (BTC) Update: Nog een laatste prijsdaling vóór de halving?

‘Spanning in de markt’

Al met al ziet het er op de korte termijn dus weer bullish uit, maar we sluiten een verdere daling op de wekelijkse grafiek niet uit.

Er zit, en dat zien we, veel spanning op de markt door de aankomende halving waar al zolang over gepraat wordt.

Over CryptoTargets

Wil je precies de zelfde trades maken als professionele crypto daytraders? Krijg exacte in- en verkoop signalen rechtstreeks op jouw WhatsApp zodat je nooit meer een trade opportunity mist! Bekijk alle voordelen op de website van CryptoTargets.