Bitcoin (BTC) op $9.281, honderden wachtwoorden van BitMEX gebruikers achterhaald

De prijs van Bitcoin is op moment van schrijven $9.281. Dit is 1,1% meer dan gisteren en 1,7% minder dan exact een week geleden. Het laat zien dat de koers in een consolidatiefase zit.

Op de weekgrafiek zie je dag de koers de afgelopen zeven dagen tussen de $9.000 en $9.800 schommelt. Lees hier de analyse van Het Crypto Huis terug.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vandaag komt er rond de lunch weer een verse TA van de Bitcoin Consultant. Join onze Telegram chat om op de hoogte te blijven!

Als we iets verder uitzoomen en de er bij pakken, zien we een apart fenomeen ontstaan. We hebben sinds juni telkens en candles. Dit betekent dat er tussen de en de een groot verschil is.

Coinbase offline

Gisteren kon je al lezen dat derivatenbeurs Deribit een probleem had met de API van Coinbase. De Amerikaanse beurs is onderdeel methode waarmee Deribit de indexprijs van een Bitcoin optie berekent.

Echter ging hier iets mis, waardoor de Nederlandse exchange $1,35 miljoen moet vergoeden aan haar klanten. Coinmetrics heeft data gedeeld waarin het issue rondom Coinbase te zien is.

De Amerikaanse beurs ging namelijk tijdelijk offline en veel traders vinden het frappant dat er op dit soort momenten vaak rare koersschommelingen gebeuren.

Het is in het verleden al wel vaker voorgekomen dat de koers volatiel werd als een cryptobeurs een update deed. De koersdip bij Deribit heeft overigens geen directe link met het ‘offline gaan’ van Coinbase.

BitMEX wachtwoorden

Opnieuw een korte follow-up op nieuws van gisteren. BitMEX ging vrijdag namelijk de mist in door e-mailadressen van klanten te delen met het grote publiek.

Al snel gingen er lijstjes rond op het internet waarin alle e-mailadressen in een kladblok documentje te bekijken waren. Hiermee kon je checken of jij ook getroffen was door deze onhandige actie.

Er waren ook mensen die van de mogelijkheid gebruik maakten om valse e-mails te sturen naar deze personen. Hierdoor hoopten ze meer informatie te verkrijgen van de gedupeerden om zo toegang te kunnen krijgen tot het account van BitMEX.

TheMask deed echter iets anders. Deze computernerd ging op onderzoek uit en vond 229 wachtwoorden die bij deze e-mailadressen horen. In totaal heeft hij meer voor meer dan 3000 e-mailadressen ‘onderzocht’.

In een twitterdraadje deelt hij stap voor stap hoe hij te werk is gegaan en hoe hij de slachtoffers op de hoogte heeft gebracht van de lek.

Bitocin speculoos en hopium

Tot slot nog even een tweet uit december vorig jaar. Dave the wave analyseerde de koers van Bitcoin en probeerde verbanden te leggen tussen de correcties en de daar weer op volgende bullrun. Volgens deze theorie komt de prijs van Bitcoin rond kerst 2023 uit op $80.000.

Laten we dit soort voorspellingen met een korreltje zout nemen. Het Stock-to-Flow model van PlanB en enkele andere modellen geven allemaal andere waarden aan. Feit is wel dat ze allemaal bullish zijn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCupdate

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Lees meer