Bitcoin (BTC) stijgt 0% in twee jaar tijd, analysebedrijf ontslaat 39 werknemers

In deze update een reeks van nieuwtjes om de dag mee te beginnen. Heb je het nieuws van gisteren gemist? Lees dan ook de nieuwste aflevering van Goedemorgen Bitcoin, waarin al het nieuws van donderdag nog even kort terug komt.

Lightning Network

Spencer Noon deelt op twitter een reeks grafische statistieken over het Lightning Network (LN). Dit is de tweede laag die op bitcoin is gebouwd. Hij beweert dat 2019 volgens cryptotwitter hét jaar van LN moest zijn, maar dat dat allemaal reuze mee viel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In onderstaande tweet is meer te lezen over de hoeveelheid nodes en channels van het netwerk. Daarnaast is ook de capaciteit van het netwerk (en ieder kanaal) in kaart gebracht. Meer hierover is te lezen op bitcoinvisuals.

Volgens Noon is Lightning een product dat niet helemaal goed in de markt past. Mensen willen volgens hem geen sats (satoshi’s, red.) uitgeven. Ze stacken deze liever.

Tuur DeMeester gooit er nog een schepje bovenop. Hij denkt dat Bitcoin eerst nóg meer als een Store of Value (of: oppotmiddel) moet gaan fungeren, alvorens men het gaat gebruiken als ruil- en betaalmiddel.

Willy Woo bekijkt het van de andere kant. Volgens deze analist is er nog helemaal geen noodzaak om het Lightning Netwerk te gebruiken. Bitcoin has had two killer apps: get high quick, and get rich quick. De timing is volgens het de sleutel tot succes.

Bitcoin grafiek

In de Goedemorgen Bitcoin nieuwsupdate kon je lezen dat de koers van BTC een aantal procent daalde. Hiermee kwam de koers in een belangrijke zone terecht.

Cryptohamster laat zien dat het een tripple bottom maakt. En hoe vaker een support getest wordt, hoe groter de kans is dat de koers uitbreekt. Hij gelooft niet dat de koers vanaf dit punt zal gaan stijgen.

Ook Josh Rager ziet dat de range rond $7.400 heel erg belangrijk is. Sinds oktober 2017 fungeert het al meerdere keren als support of resistance. Bekijk de nieuwste aflevering van Koerskijken om te zien wat onze analist John van Meer van de koers verwacht.

https://twitter.com/Josh_Rager/status/1197591116985622528

Geen steek verder

Bitcoin Charts deelt op twitter een grafiek die laat zien dat de huidige prijs van BTC gelijk staat aan die van exact twee jaar geleden. De kans is groot dat veel mensen rond deze prijs zijn ingestapt, want destijds kwam er veel ‘nieuw geld’ de markt tijdens de bullrun richting de ATH. Sta jij break-even? Kom gezellig in onze Telegram chat en praat mee.

Ontslag Chainalysis

De laatste maanden is de term ‘on-chain analyse’ heel populair geworden. Omdat de blockchain van Bitcoin open en transparant is, kan iedereen deze analyseren. Chainalysis is een van de bekendere bedrijven die zich hier mee bezig houdt.

Zij hebben echter 39 werknemers moeten ontslaan. Dit komt neer op 20% van het personeelsbestand. De startup is genoodzaakt dit te doen om winst te kunnen blijven maken en om nieuwe producten op de markt te brengen.

“Deze bezuinigingen zorgen voor ontslagen in bijna elke tak van het blockchain-analysebedrijf”, zegt Maddie Kennedy., Zij is de directeur communicatie van Chainalysis. Het research and development (R&D) team heeft het meeste last van de bezuinigingen. Op dit moment werken er nog 155 werknemers.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCupdate