Bitcoin (BTC) update: Is dit het startsignaal van een rode maand juni?

Bitcoin update door Elroy Ryon (Het Crypto Huis) – Op dit moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $8.300. Nadat wij een flinke daling hebben gezien van maar liefst $9.100 naar $8.000 wist Bitcoin zich redelijk te herpakken. Echter is naar mijn inziens de 'correctiewave' begonnen en gaan we meer rode dagen tegemoet gaan. Hiermee komt wellicht een einde aan de flinke opmars van bitcoin in mei en gaan we in juni een rode maand tegemoet?

Dagoverzicht

Bitcoin heeft zich inmiddels drie dagen achter elkaar in het rood gesloten, wat de bearish divergentie op het dagelijkse tijdframe heeft bevestigd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook hebben wij inmiddels de wave 3 compleet gemaakt en als wij deze gegevens dan samenvoegen, kunnen wij wellicht inzien dat de wave 4 (de correctie wave) is begonnen.

Ik verwacht daarom ook dat wij een rode maand tegemoet gaan, dus wees uiterst voorzichtig met de altcoins.

Bitcoin (BTC) update: Is dit het startsignaal van een rode maand juni?

De RSI (D)

Zoals eerder genoemd hebben wij op het dagelijkse tijdframe van Bitcoin (BTC) een bearish divergence. De indicator, in dit geval de RSI, maakt een “lower high’’ en de prijs maakt een ‘’higher high’’.

Wij vormen op de RSI sinds 6 december een sterke trendlijn. Bitcoin kan ervoor kiezen om verder naar beneden te gaan, doordat de bearish divergentie zich verder gaat uitspelen. Vallen wij ook door deze trendlijn heen, dan kan dit een verdere val versnellen.

Bitcoin (BTC) update: Is dit het startsignaal van een rode maand juni?

Bitcoin (BTC) update: Is dit het startsignaal van een rode maand juni?

4 uurs-overzicht

Op het 4-uur tijdframe is te zien dat wij hier ook een flinke bearish divergentie hebben uitgespeeld. Ook zijn wij inmiddels onder de EMA-21 en de EMA-50 op het 4 uur tijdframe beland. Dit is voor mij op het midi tijdframe een teken van een trend switch.

We hebben wel support gevonden (voor nu) op de EMA 100, waar ook de horizontale support lijn ligt van de eerder gevormde Ascending Triangle.

Bitcoin (BTC) update: Is dit het startsignaal van een rode maand juni?

We zien voor de korte en middellange termijn de komende support - en weerstandsniveaus:

Support:
- $7800 (short term)
- $7500 (short term)
- $7200 (short term)
- $6800 (short term)
- $6150 (short term)
- $5000 (mid term)
- $4200 (mid term)

Resistance
- $8500 (short term)
- $9100 (short term)
- $9400 (short term)
- $10.000 (mid term)

Bullish scenario

Wanneer BTC wel weer door de $8.800 weet te breken met flink wat volume, kunnen wij opnieuw de zware resistance zone opzoeken van de $9.100.

Vanaf daar analyseren wij opnieuw hoeveel kracht de bulls weten te geven om verdere moves omhoog te maken. Echter zie ik deze kans wel klein in.

Bitcoin (BTC) update: Is dit het startsignaal van een rode maand juni?

Conclusie

Nadat wij flinke stijgingen hebben gezien, is het wellicht nu tijd voor wat afkoeling. Als we kijken naar de grafieken en wij zien de recente prijsacties ben ik helaas bang dat wij de correctie wave (wave 4) zijn begonnen.

Dit kan ons opnieuw naar de $6.600 area brengen, zoals ook in het vorige artikel is besproken. De correctie wave bestaat, op het groter plaatje, uit een ABC correctie.

Als wij op het dagelijkse tijdframe door de EMA-21 heen zakken, is voor mij de grote correctie bevestigd. Dan zie ik de kans nog vele malen kleiner in dat de bulls hun momentum niet meer terug kunnen pakken. De EMA-21 (D) staat vandaag op de prijs van $7.855.

Bitcoin (BTC) update: Is dit het startsignaal van een rode maand juni?

YouTube update

Gisteren nadat de eerste drop zich had plaatsgevonden richting de $8.600 ben ik live gegaan op ons YouTube kanaal: HetCryptoHuis.

Hierin heb ik de mogelijke scenario’s voor aankomende uren en dagen betreft Bitcoin en Ethereum besproken. Ook hierin besprak ik de situatie van Ethereum in combinatie met de altcoins. Hieronder de video:

Het Crypto Huis

Het Crypto Huis, alles over cryptomunten onder één dak. Het bedrijf biedt dagelijkse analyses over bitcoin (BTC) en altcoins. Men biedt onder meer online trading aan, live webinars en een premium kanaal. Het Crypto Huis is ook regelmatig te gast bij de podcast van Crypto Benelux en treden naar buiten met een professionele kijk op de cryptomarkt.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...