Primeur: verzekeraars in Wyoming mogen vanaf 1 juli bitcoin (BTC) verkopen

In Wyoming mogen verzekeraars gaan investeren in digitale assets zoals bitcoin (BTC). Daartoe heeft de Amerikaanse staat vorige maand een wet aangenomen, die per 1 juli ingaat, zo meldt The Block.

Verzekeraars en bitcoin (BTC)

Beleidsmakers hanteren niet overal een eenduidige definitie van ‘digitale assets’. Hoe definieert Wyoming deze assets in haar wet?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Het is een weergave van economische, eigendoms- of toegangsrechten, opgeslagen als digitaal bestand. Dit omvat digitale activa, digitale effecten en virtuele valuta, zoals bitcoin‘. [/penci_blockquote]

Virtuele valuta is een ruilmiddel (medium of exchange), een rekenmiddel (unit of account) en een oppotmiddel (store of value). Het is echter niet erkend als wettig betaalmiddel door de Amerikaanse overheid.

Volgens deze nieuwe wet mogen verzekeraars cryptovaluta gaan aanbieden aan particulieren voor ‘consumptief of persoonlijk gebruik’.

Primeur

Volgens het Amerikaanse advocatenkantoor Kramer Levin gaat het om een primeur. Het is de eerste keer dat deze optie voor verzekeraars per wet verankerd is.

Het is wel de vraag of de firma’s gebruik gaan maken van de optie. Net zoals pensioenfondsen hebben ze een conservatieve beleggingsstrategie met een voorkeur voor obligaties en hypotheken. Tegelijkertijd fungeert bitcoin als ‘hedge’ in het huidige monetaire stelsel. Nog meer dan goud, staat bitcoin los van ‘het systeem’.

Caitlin Long, bitcoin pleitbezorger en CEO van cryptobank Avanti uit Wyoming licht toe op Twitter:

In de staat Wyoming wordt cryptovaluta zoals bitcoin erkend als ‘geld’ (money) en heerst er een belastingvriendelijk klimaat voor bezitters van crypto (relatief lage taks).

Lloyd’s en ING

Financiële instellingen zoals banken, verzekeraars en pensioenfondsen zijn nog sporadisch te vinden in de wereld van cryptovaluta. Een van de grootste verzekeraars ter wereld, Lloyd’s of London is sinds kort wel actief in het verzekeren van BTC.

In de VS is er één pensioenfonds die zijn investering in bitcoin openbaar heeft gemaakt. Ze hebben inmiddels 1% van hun vermogen gealloceerd in BTC.

In Nederland moeten financiële instellingen zoals banken en verzekeraars zich laten registreren als aanbieder van cryptovaluta. Momenteel is alleen de ING van plan om custody services aan te bieden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTClicentieVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...