Bitcoin (BTC) startup ACINQ presenteert nieuwe Lightning wallet

Vorige week kwam ACINQ in het nieuws met een geslaagde investeringsronde waarbij $8 miljoen is opgehaald. Vandaag komt er weer nieuws van het bedrijf uit Parijs. Ze launchen namelijk een non-custodial wallet voor snelle bitcoin betalingen.

Bitcoin (BTC) en Lightning Network

ACINQ werkt aan de tweede laag op bitcoin, het Lightning Netwerk. Zij zijn de partij achter de implementatie en ontwikkeling van de eclair. Ze hebben al een mobiele app uitgebracht, de Eclair Mobile. Nu komen ze echter met een tweede product: Phoenix.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens het twitterbericht kunnen er binnen drie minuten betalingen worden gedaan met deze tweede generatie lightning wallet.

Hiermee doelen zie niet op op de transactiesnelheid, maar op de procedure om te starten met het gebruik van de app.

Het instellen van het wallet, het ontvangen van BTC, on-chain en off-chain betalingen en het doen van een backup; het kan binnen drie minuten.

ACINQ geeft aan dat de Phoenix de toekomst is van een gebruikersgemak voor bitcoin en lightning. Het heeft een eenvoudige backup voor de seeds, het is non-custodial en het hele process is vergemakkelijkt.

ACINQ

ACINQ is een van de drie grote partijen die werkt aan (en op) het Lightning Netwerk. Zij zijn bekend van eclair. Als tegenhangers hebben ze me maken met Blockstream (c-lightning) en Lighning Labs (lnd).

Bovenop eclair zijn twee producten gebouwd. De eerste was een wallet applicatie voor Android smartphones, de Eclair Mobile.

Op de dag van vandaag is dit een van de meest populaire Lightning wallet die er bestaat.

Verder onderhoudt ACINQ de Strike API, waarmee bedrijven eenvoudig betalingen via het LN kunnen accepteren.

Ze kunnen daarmee eenvoudig on-chain transacties ontvangen en accepteren.

Lightning Network

Het Lightning Network (LN) is momenteel de meest begeerde schaalbaarheidsoplossing voor Bitcoin. Het maakt directe “instant” betalingen mogelijk en kan duizenden transacties per seconde verwerken.

Het Bitcoin Lightning Network voegt een nieuwe laag toe aan de blockchain van Bitcoin. Zo stelt het gebruikers in staat om een open payment channel aan te maken tussen twee partijen.

Deze kanalen kunnen zo lang bestaan als nodig is en omdat ze zijn ingesteld tussen twee mensen, zullen transacties bijna onmiddellijk plaatsvinden en zullen de kosten extreem laag zijn of zelfs helemaal niet bestaan.

Met MultiSig-wallets kunnen deze transacties via de betaalkanalen plaatsvinden. Het LN is echter nog in beta en zit dus nog in de experimentele fase. Casa stuurde hierover vorige week nog een waarschuwing de wereld in.