Bitcoin (BTC) als betaalmiddel voor 65.000 retailers in Zwitserland

Bitcoin (BTC) als betaalmiddel voor 65.000 retailers in Zwitserland

Binnenkort kunnen 65.000 winkeliers in Zwitserland bitcoin (BTC) gaan accepteren als betaalmiddel. Dat is mogelijk door een samenwerking tussen cryptobroker Bitcoin Suisse en de Europese betaalprovider Worldline.

Het gaat zowel om webshops als om fysieke winkels, zo staat in het bericht van Switserland Global Enterprise te lezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meer adoptie? Frankrijk: ruim 25.000 winkels gaan bitcoin (BTC) als betaalmiddel accepteren

Bitcoin (BTC) als betaalmiddel

Hoe zit het nu in elkaar? Het gaat om 65.000 winkels en webshops die nu al gebruik maken van het betaaloplossing 'SIX Payment Services'.

Het is mogelijk om een traditioneel netwerk uit te breiden met de mogelijkheid om met crypto te betalen.

Voorlopig is de oplossing eenrichtingsverkeer, want de ondernemers ontvangen nog euro of Zwitserse frank. Ook de wisselkoers BTC naar fiat staat voor zender en ontvanger nog op een 'ouderwetse' kassabon.

Bitcoin naar hoogtepunt

De Zwitserse cryptobroker wist de aandacht te trekken met een bitcoin transactie op grote hoogte: de Breithorn pas (4.164 meter) was getuige van deze transactie.

Eerder in het nieuws: Bitcoin Suisse die 2,7 miljoen euro (3 miljoen dollar) steekt in softwarebedrijf CoinRoutes voor 'slimmere' cryptoprijzen op hun handelsportaal.

Cryptobank SEBA

Eerder deze week in het nieuws: de Zwitserse cryptobank SEBA die bitcoin gaat aanbieden aan zakelijke en particuliere klanten met een volledige banklicentie van toezichthouder FINMA.

Daarnaast gaat deze moderne bank ook bankrekeningen verstrekken aan crypto - en blockchainbedrijven, iets wat in Nederland problematisch is.

Bron: Cointelegraph

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties