‘Bitcoin bull run leidt naar prijs van $45.000 voor 2023’

De komende drie jaar blijft bitcoin (BTC)in een bullish cyclus verkeren, aldus trader Tone Vays. In zijn ogen blijft de vraag naar de cryptomunt toenemen en dat leidt tot een hogere marktprijs.

Uiteindelijk kan die prijs naar $45.000 per stuk, een rendement van 340% ten opzichte van de huidige marktprijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies, beleggen in cryptovaluta is risicovol.

Bitcoin (BTC) analyse

Vays deed zijn uitspraken tijdens een tradingsessie op zijn Youtubekanaal. Deze keer was de anonieme Britse marktanalist Filbfilb te gast, die regelmatig analyses levert voor Cointelegraph.

Beide heren waren het eens over de stand van zaken op de korte termijn: een correctie onder de $10.000 is een plausibel scenario. Een bodem vinden bij $9.500 zou ideaal zijn, aldus Vays. Filbfilb voorziet ook éérst een correctie en daarna een run naar $11.500.

Bij dat niveau zal ook weer een gevecht plaatsvinden tussen de bulls en de bears om die weerstand te beslechten.

Vooropgesteld, de uitspraken zijn gebaseerd op puur technische indicatoren en zijn niet gebaseerd op de fundamenten van het bitcoin protocol (transacties, hashrate, difficulty rate, gerealiseerde transactiewaarde, HODL-percentage, decentraliteit, privacy etc).

Bitcoin dag – en weekgrafiek

Vays ziet dat de prijsactie op de weekgrafiek “sterk bullish blijft”, ook omdat bitcoin door diverse weerstandsniveaus brak de afgelopen week.

Hij maakt gebruik van de zogenaamde TD Sequential indicator en die geeft een waarde van “6” aan. Een signaal dat er nog genoeg kopers zijn. De bitcoin koers wist door een kritiek punt te stoten: de dalende trendlijn bij het 0.32% Fibonacci retracement bij $9.770.

Maar de daggrafiek ziet er minder florissant uit: de TD Sequential indicator stond even op “9”, waardoor Vays terughoudend is om nu actief te gaan traden. Op de korte termijn is het sentiment dus bearish.

Een long-positie bij $10.400 tot $10.500 is in zijn ogen een verstandig besluit. Zodra de prijs onder de $10.000 schiet, neemt hij bij $9.500 weer een nieuwe (long) positie in.

$9.500 tot $11.500 zone

Filbfilb blikte nog even terug op de prijsactie van de afgelopen weken. Sinds december 2019 was er sprake van een accumulatiefase, wat heeft geleid tot een prijsstijging van ruim 50% sinds de bodem bij $6.600.

De koers gaat uiteindelijk naar $11.500 in zijn ogen, maar onderweg komt bitcoin nog véél (historische) weerstand tegen.

Op de weekgrafiek is het positief dat bitcoin het 50% Fibonacci retracement level heeft herwonnen. Voorlopig ziet hij dus het 61.8% niveau als een “significante weerstand”.

Weet BTC dat niveau te doorbreken, dan ligt in zijn ogen de weg vrij naar $15.500 (78,6% Fibonacci retracement level). Vervolgens treedt daarna een fase op van correctie, omdat beleggers tussentijds winst nemen.

Ook al gaat de koers dalen, zodra deze boven de $9.500 verkeert, vindt hij een “bullish” standpunt gerechtvaardigd.

Openstaande bitcoin futures

Het helpt ook dat de ‘open interest’ van de bitcoin futures nieuwe records breekt, stellen beide analisten. ‘Open interest’ verwijst naar het totaal aantal uitstaande derivatencontracten die nog niet gesloten zijn. Samen zijn deze type contracten meer dan vijf miljard dollar waard.

Het is een signaal dat nieuw kapitaal de markt vindt. Vooral op beurzen zoals BitMEX, OKEx en Huobi vindt gretige afname plaats. Maar ook op een volledige gereguleerde beurs als Bakkt neemt de activiteit (wederom) toe, zo blijkt uit een marktbericht van het Britse Skew.

'Bitcoin bull run leidt naar prijs van $45.000 voor 2023’

Filbfilb zegt daarover:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De ‘open interest’ stijgt en dat is een goed teken. De markt ziet er gezond uit. Het heeft geen zin om te wachten op een pre-halvening prijs pump. In mijn ogen zijn we hiermee al halverwege'[/penci_blockquote]

Pre-halving prijs?

Een van de verklaringen van de toenemende marktactiviteit is de aankomende halvening van de block rewards. Hoewel de halvening pas twee keer in de historie heeft plaatsgevonden, hechten marktactoren veel waarde aan de mogelijke prijseffecten ervan.

Volgens Filbfilb is een prijs van $15.000 tot $16.000 mogelijk vóór de halvening. De Britse analist denkt dat een all-time high van $50.000 mogelijk is de komende twee jaar, maar het doorbreken van $60.000 ziet hij niet snel gebeuren.

Volgens Vays is een bullmarkt van maar liefst drie jaar mogelijk, inclusief de pre-halvening en post-halvening timeframes. Hij acht een prijs van $65.000 de komende drie jaar mogelijk.

Giffen Good

Een van de typische kenmerken van bitcoin is dat de vraag blijft toenemen, naarmate de prijs stijgt. Vergelijkbaar met een Giffen Good, een goed met een zogenaamde positieve prijselasticiteit. Zodra de prijs daalt, neemt in principe de vraag óók af.

De huidige prijs reflecteert nog niet de hype die de prijs in 2017 kenmerkte, toen er een gevoel om de boot te missen ontstond (fear of missing out). Dat leidde tot een voorlopig koersrecord van $20.089, medio december 2017 (bron: Coinmarketcap).

Kennissessie met o.a Yieldt en Bitcoin Magazine NL

Wil je meer te weten komen over de cryptomarkt en aanwezig zijn bij het gesprek tussen deze bekende cryptospecialisten? Maak dan je agenda vrij voor deze kennissessie!

Datum: 20 februari a.s.
Locatie: Hofplein 20, Rotterdam
Aanvang: 16.00 uur tot 19.00 uur

Schrijf je gratis in door hieronder te klikken!

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Lees meer