Bitcoin cash stijgt met 50 procent in week tijd

Bitcoin cash kent een aardige rally nu het zich klaarmaakt om op 15 november wederom gesplitst te worden. Op die datum staat een zogeheten hard fork op de planning. De cryptomunt steeg met liefst 50 procent in een week tijd, waardoor het beter presteerde dan verschillende andere grote cryptomunten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bullish sentiment

De fork van de originele bitcoin, die in augustus 2017 is ontstaan, koerst nu volgens CoinMarketCap rond de 630 dollar. Bitcoin, ’s werelds grootste cryptomunt gekeken naar marktkapitalisatie, steeg in diezelfde periode met slechts 3,5 procent, van 6.320 naar 6.545 dollar. Bitcoin lijkt vast te zitten in bepaalde tradingzone, waar het maar niet uit wil geraken. Echter neemt het 24-uurs volume nu eindelijk weer wat toe, waarmee het zelfs uitkomt op het hoogste niveau in 25 dagen tijd.

Andere grote crypto’s gekeken naar marktkapitalisatie stegen ook. De gehele altcoin markt, alle crypto’s exclusief bitcoin, steeg zelfs boven de grens van 100 miljard dollar. Tot nu toe leek die markt vast te zitten in een tradingrange tussen de 93 en 100 miljard dollar. Met huidige doorbreking van de 100 miljard mag het nu een steunzone heten, in plaats van weerstandszone.

Picolo

Ethereum, de op één na grootste cryptomunt gekeken naar marktkapitalisatie, steeg zo’n 11 procent in een periode van een week. Derde munt XRP, een munt die met ethereum herhaaldelijk strijdt om de tweede plaats op basis van marktkapitalisatie, kende een indrukwekkendere stijging van zo’n 20 procent in diezelfde periode.

Het deed dit na een koersdoelvoorspelling door de “onafhankelijke onderzoeksgroep” Picolo. In een rapport geschreven door slechts een man, ene Lennard Neo, werd een koersdoel gegeven van 1,75 dollar. Een bijzonder gegeven. Picolo heeft dan wel een overeenkomst gesloten met Binance, maar niet geheel duidelijk is hoe onafhankelijk Picolo is.

Aankomende hard fork

Bitcoin cash, dat vorig jaar zelf het levenslicht zag middels een hard fork, zal volgende week op 15 november wederom een fork kennen. Bitcoin ABC wil op die datum een aantal upgrades doorvoeren op de bestaande technologie van het platform. Bitcoin ABC wil echter de blokgrootte behouden op 32MB. nChain, een bedrijf gelinkt aan het controversieel figuur Craig Wright – die eerder aangaf Satoshi Nakamoto te zijn, wil de blokgrootte vergroten naar 128MB. Craig Wrigt wil met Bitcoin SV (BSV) dus een eigen versie uitbrengen welke beschikt over een grotere blokgrootte.

Met de naderende fork kopen beleggers bitcoin cash op, om zo de crypto BSV te kunnen ontvangen die door dit evenement mogelijk zal worden gecreëerd. Dat is echter geen gegeven. Bitcoin cash heeft al twee eerdere forks meegemaakt. Enkel wanneer er geen consensus kan worden bereikt met de miners zal er sprake zijn van de creatie van de nieuwe munt.

Bron: Trustnodes

Foto: Flickr / Marco Verch

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

wat is ripple Nieuws
Ripple Rechtszaak In Hoger Beroep, Kan Ripple 1 Euro Worden?

Terwijl investeerders wachten op updates over de Ripple rechtszaak, is de XRP koers met -0,3%...

Wat is Solana Nieuws
SOL Koers Stijgt 28%, Gaat Solana Nog Stijgen Deze Crypto Rally?

Na Bitcoins krachtige prestatie en de zijwaartse beweging rond $62,000 gebeurde er veel op de...

Bitcoin bearish Nieuws
Bitcoin Duikelt Omlaag: $600 Miljoen Uit ETF Gesluisd in Recorduitstroom!

Bitcoin zag een daling van meer dan 3% van zijn hoogste punt in de afgelopen...

Lees meer