Bitcoin Core developer krijgt $100.000 donatie van BitMEX-moeder

Bitcoin Core developer Gleb Naumenko ontvangt $100.000 donatie van HDR Global Trading Limited, het moederbedrijf achter BitMEX.

Bitcoin Core developer donatie

The Block sprak met Naumenko, die vertelt dat hij het komende jaar een vast maandbedrag ontvangt ‘zoals een stabiel inkomen’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naumenko werkt sinds 2017 met Bitcoin Core, met een focus op veiligheid, privacy en schaalbaarheid. Recentelijk was hij betrokken bij Chaincode Labs, een onderzoeker en ontwikkelaar binnen het BTC ecosysteem.

‘Grote projecten’ binnen het ecosysteem is “Asmap” en time-dilation aanvallen op het Lightning Network. Hij kondigt aan om te blijven focussen op veiligheid, privacy, en protocollen gebouwd bovenop het Bitcoin netwerk.

In maart maakte HDR bekend dat ze $100.000 doneren aan Bitcoin Core developer Michael Ford. Ook zijn ze donateur aan het MIT Digital Currency Initiative, waar onder meer Bitcoin Core ontwikkelaars Wladimir van der Laan en Cory Fields bij betrokken zijn.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...