Dit zijn de 10 grootste investeringen in crypto en blockchain van 2019

Durfkapitaal zoekt altijd naar innovatieve markten met een hoog potentieel. In deze markt is het aandeel blockchain en crypto goed vertegenwoordigd. Het afgelopen jaar zijn er ook weer enkele gigantische deals gesloten. In dit artikel de 10 grootste VC (venture capitalist) investeringen van het jaar.

De private financieringen waren in 2018 goed voor maar liefst $4,65 miljard. Het afgelopen kalenderjaar was dat aanzienlijk minder. Cryptobriefing komt met een overzicht van al deze investeringen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De top drie bestaat volledig uit beurzen/brokers die bitcoin en andere cryptomunten aanbieden. Initial Coin Offerings (ICO’s) worden niet meegenomen in dit lijstje.

Dit zijn de 10 grootste investeringen in crypto en blockchain van 2019

Investeringen in crypto en blockchain bedrijven

Op de tiende plek staat Messari. Dit is een (blockchain)analysebedrijf. Zij hebben dit jaar bekend gemaakt dat ze $4 miljoen hebben opgehaald in een investeringsronde onder leiding van Uncork Capital.

BLADE is ook een exchange voor derivaten dat halverwege het jaar met succes een seed funding heeft gehad. De in Californië gevestigde startup haalde $4,3 miljoen aan kapitaal op van Coinbase, SV Angel en enkele andere partijen.

De derde partij in het rijtje is CoinFlex. Dit is een gereguleerde exchange voor fysiek gedekte futures contracten. De startup haalde $10 miljoen op in een investeringsronde onder leiding van Polychain.

De vierde partij is FTX. Zij haalden $10 miljoen op bij Proof of Capital, Consensus Lab en Galois Capital, FTX biedt handel in cryptovaluta aan met hefboomconstructies van 101x. Blade doet dit overigens met een hefboom van 150x.

6. BlockFi – $18,3 miljoen

Op de zesde plek staat BlockFi. Zij haalden in een Series A ronde in augustus meer dan 18 miljoen dollar op. Valar Ventures leidde deze ronde waarin een aantal grote namen deelnamen.

Onder andere Winklevoss Capital, Galaxy Digital, ConsenSys Ventures, Akuna Capital, Avon Ventures, Susquehanna, CMT Digital, Morgan Creek en PJC deden mee.

BlockFi is een crypto lending platform. Ze maakten bekend dat ze een exchange gaan maken en kregen vorig jaar ook al investeringen van het fonds van investeerder Mike Novogratz (met zijn Galaxy Digital Ventures).

5. Elliptic – $23 miljoen

Het in Londen gevestigde Elliptic hield onlangs zijn eigen Series-B fondsenwervingsronde en trok $23 miljoen aan. Dit gebeurde onder leiding van de in Tokio gevestigde SBI Group.

Het doel van het cryptobedrijf is om “bedrijven in staat stellen zich veilig te voelen en te weten met wie ze transacties uitvoeren”.

Empowering Financial Institutions And Businesses To Deliver Safe And Trusted Services In Cryptocurrency.

4. Chainalysis – $30 miljoen

De vierde grootste investeringen zijn terecht gekomen bij een wat bekendere naam in de cryptospace: Chainalysis.

Ze hebben $30 miljoen opgehaald om kun ‘Know Your Transaction’ (KYT) verder te ontwikkelen. Dit platform is inmiddels al in gebruik bij BitFinex en Bittrex.

Chainalysis maakt tools om de blockchain mee te controleren en monitoren. Klanten van het bedrijf kunnen zo voldoen aan de regelgevingen die gelden voor financiële instellingen. Met het KYT platform kunnen kwaadaardige transacties bijvoorbeeld buiten de deur gehouden worden.

Deze techniek stelt partijen in staat om specifieke cryptobetalingen op te sporen, autoriteiten te helpen bij onderzoek naar criminaliteit en banken en beurzen te helpen om ‘vies geld’ te weren.

3. Kraken – $100 miljoen

Kraken is ook al zo’n bekende cryptonaam. Onder leiding van Jesse Powell is het een van de oudste cryptobeurzen uit de VS. De exchange is in 2011 al in het leven geroepen.

Kraken haalde in februari van dit jaar $100 miljoen op bij haar meest actieve klanten. Daarmee wordt de waarde van de exchange nu geschat op $3,9 miljard. Rond die tijd betaalde Kraken ook meer dan $100 miljoen om Crypto Facilities in te lijven. Dit is een Britse onderneming die gespecialiseerd is in crypto-derivaten.

2. Bithumb – $200 miljoen

De tweede plek is opnieuw in bezit van een cryptobeurs. Het in Korea opgerichte Bithumb, haalde het dubbele bedrag van Kraken op. De serie A-ronde bracht maar liefst $200 miljoen in het laatje.

Bithumb heeft drie beurzen: een in Korea, een in Singapore en Bithumb Global. Het beheert ook een DEX, die draait op een eigen netwerk. Het is de bedoeling dat het bedrijf de komende tijd gaat “hervormen van een cryptobeurs naar een op blockchain-gebaseerd wereldwijd digitaal financieel bedrijf.”

1. Robinhood – $323 miljoen

Last but not least; Robinhood. Het in Menlo Park gevestigde bedrijf kwam begin 2018 vanuit het niets met de handel van cryptocurrencies. Het voltooide een D-ronde fondsenwerving ter waarde van $363 miljoen.

Dit jaar blijft het de grootste partij die risicokapitaal heeft ontvangen. Het gaat om een E-ronde ter waarde van $323 miljoen in juli. Daarmee is de waarde van het bedrijf geschat op $8 miljard. De ronde werd geleid door DST, waar Ribbit Capital, NEA, Sequoia en Thrive Capital aan bijdroegen.

In 2019 zijn er ook een heel aantal overnames geweest. Deze hebben we eerder al een keertje op een rijtje gezet: onder andere CoinMarketCap, Coinbase en Consensys zijn hiermee bezig geweest.

Kom ook gezellig langs in ons Telegramkanaal waar we over allerlei bitcoin gerelateerde onderwerpen de discussie aangaan!

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

  Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

  Nieuws
  Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

  Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  DOGE en BONK in nieuwe crypto meme rally Nieuws
  BONK, SHIB & DOGE Pumpen 40%, Wat Is De Beste Crypto Meme?

  De bull markt lijkt in volle gang te gaan. De koers van Bitcoin is al...

  Lees meer