Column John van Meer: Bitcoin gaat naar 1000 tot 1300 dollar

Column John van MeerTechnische analyse voorspelling: “De prijs van bitcoin gaat naar $1000!”
Reactie op technische analyse: “Onzin! Technische analyse is koffiedik kijken. Niemand kan de toekomst voorspellen dus “ga weg met je glazen bol”. Dat zijn reacties die je regelmatig ziet op technische analyse.

Er zijn voorstanders en tegenstanders van technische analyse, maar er zijn genoeg personen die het gebruiken met veel succes. Ik merk zelf soms hoe eng bijna accuraat indicatoren en andere technische analyse hulpmiddelen de prijs kunnen voorspellen. Dat ondanks de hevige manipulatie in de markten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hyperwave theory

Goed, terug naar de prijsvoorspelling. Naast mijn eigen technische analyse vind ik het altijd goed om te kijken naar traders met nog meer ervaring. Daarin zijn er drie traders die voorspellen dat de prijs naar $1300, $1250, en $1000 zal gaan. Het gaat om respectievelijk Tone Vays (geen link, die heeft het er al maanden over), Crypto Sniper en Tyler Jenks. En voordat je weer denkt “rot op met je technische analyse”, raad ik je aan om een kijkje te nemen naar hetgeen waar zij het op baseren. Vooral de “Hyperwave theory”, gebruikt door Tyler Jenks, is een interessante tool die niet bekend is bij het grote publiek. Tyler is een trader met tientallen jaren ervaring en heeft miljarden beheerd voor bedrijven.

Echt naar de 1.000 dollar?

Dus gaat Bitcoin echt richting de 1.000 dollar? Dat weet inderdaad niemand. Dus tegenstanders van technische analyse hebben een punt. Technische analyse blijft voorspellingen doen op basis van de marktbewegingen en geeft waarschijnlijkheden, geen zekerheden. Gecombineerd met fundamentele analyse krijg je het beste resultaat. Het kan zijn dat de prijs van Bitcoin de komende maanden tussen de 3.000 dollar en 5.000 dollar blijft voordat het richting 1.000 dollar gaat. Of het zover komt is afwachten.

Steunpunt 200MA

De prijs blijft spelen met de 200MA (zie plaatje hieronder). Statistisch gezien neigt deze vaker wel dan niet als steunpunt de dienst te doen. Als de prijs er met overtuiging doorheen breekt dan zijn de lagere prijzen zeker in zicht. Misschien wel een buitengewone kans om nog een Bitcoin “goedkoop” op de kop te tikken, denk je niet?

Column John van Meer: Bitcoin gaat naar 1000 tot 1300 dollar

Nieuwe trade-cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws!

Mijn top 3 voor 2019

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

Eerdere columns van John van Meer:

Over de Bitcoin Consultant

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.