Hup Lightning: de 5 best gelezen artikelen over Bitcoin Lightning Network

We hebben deze zomer veel aandacht besteed aan het Bitcoin Lightning Network onder de noemer Hup Lightning. Bedoeld om deze opkomende betaaltechnologie in het zonnetje te zetten.

Bitcoin Lightning Network: de 5 best gelezen artikelen

We hebben een top 5 samengesteld van de best gelezen artikelen uit de Hup Lightning serie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Bitcoin Lightning #12: Kleine beetjes BTC verdienen voor online klusjes

Kleine beetjes Bitcoin verdienen door online klusjes te doen, hoe werkt dat?

Een eerste voorbeeld is microlancer.io. De naam zegt het al. Hier kun je kleine klusjes doen voor kleine bedragen. Op dit moment gaat het nog vooral over nietszeggende taakjes, maar je kunt het zo mooi maken als je zelf wilt.

Zo kun je bijvoorbeeld een project helpen door een website te delen op social media en in ruil daarvoor 1500 sats krijgen.

Een soortgelijk initiatief heeft paid.co. Je kunt hierbij satoshi’s verdienen door naar video’s te kijken of je aan te melden bij websites. Let wel op: vaak zitten hier referral linkjes achter en het is (op dit moment nog) pure promotie.

Kortom, je kunt je sats stacken door de nodige online klusjes te doen.

2. Bitcoin Lightning #13: Microbetalingen en Bitcoin: Satoshi’s sparen tijdens het shoppen

Zoals bekend kun je met het Lightning Network snel bitcoin versturen én ontvangen. Retailers spelen daar in toenemende mate op in. Microtransacties zijn interessant voor bijvoorbeeld cash back services.

Denk aan de Bonuskaart van die bekende kruidenier maar dan digitaal én met Bitcoin. Bij elke online aankoop ontvang je een aantal satoshi’s terug. Bedoeld om je te lokken als klant natuurlijk. Maar leuk meegenomen als je toch van plan was dat artikel te kopen.

Twee voorbeelden van deze ondernemingen zijn Stekking en Fold. Zij zijn beide affiliatieplatformen: Stekking en Fold verdienen geld als zij klanten aanleveren bij aangesloten winkels, klanten krijgen satoshi’s voor hun aankopen. Lees verder in het artikel hoe je dat aanpakt.

3. Bitcoin Lightning #0: Wat is het Bitcoin Lightning Network?

Het uitlegartikel waarmee we deze Hup Lightning serie gestart zijn. LN is namelijk momenteel de meest bekende schaalbaarheidsoplossing van Bitcoin. Het maakt directe ‘instant’ betalingen mogelijk tot enkele duizenden transacties per seconde.

Ter vergelijking: on-chain kunnen er circa zeven transacties per seconde verwerkt worden.

Het is dus een enorme verbetering ten opzichte van het huidige bitcoin netwerk als je het hebt over het doen van betalingen.

Kortom, Bitcoin is de settlement layer, terwijl Lightning de payment layer is. Het protocol van Bitcoin bepaalt wat het geld is en wat de regels zijn (qua ‘monetair’ beleid), Lightning maakt het mogelijk om dit geld gemakkelijk uit te geven.

Het Bitcoin Lightning Network is als het ware een nieuwe laag bovenop de blockchain van Bitcoin. Het stelt gebruikers in staat om open payment channels te maken tussen twee partijen.

4. Bitcoin Lightning #5: Snelle BTC betalingen vanaf eigen node

Tijdens de serie Hup Lighting hebben we kennis gemaakt met de custodial en non-custodial wallets. Deze hebben zo hun voordelen en hun nadelen.

De meest ultieme manier om Bitcoin via het Lightning Network te versturen is echter met een eigen node.

Dit zorgt er voor dat je alles zelf in de hand hebt: van het routen van betalingen, het aanmaken en beheren van betaalkanalen etcetera.

Dit biedt extra privacy én het is een non-custodial oplossing. Maar als je dit wilt, hoe moet je dit dan doen? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je een node kunt opzetten.

5. Bitcoin Lightning #14 Online spelletjes spelen met prijzenpot vol sats

Ook spelletjes zijn uitermate geschikt om satoshi’s te sparen.

Er zijn verschillende soorten games ontwikkeld waarbij jij nu al gratis geld kunt verdienen. Op de betere grafische games gaan we morgen in. In dit artikel kijken we eerst naar een aantal simpele alternatieven.

Door de implementatie van lnurl in wallets, kun je heel makkelijk sats betalen om een game te starten. Zorg ervoor dat je jouw Lighting wallet met een kleine balans bij de hand hebt om mee te doen!

Bekijk hier de games Alice2Bob en Wheel of Fortune.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...