Beurswaakhond Nieuw-Zeeland waarschuwt voor ‘Profit Bitcoin’ oplichters

Beurswaakhond Nieuw-Zeeland waarschuwt voor ‘Profit Bitcoin’ oplichters

De financiële waakhond van Nieuw-Zeeland waarschuwt voor een bedrijf dat beleggers automatisch laat handelen in bitcoin (BTC).

Bitcoin (BTC) en gouden bergen

Volgens een verklaring van de Financial Markets Authority (FMA) gaat om het bedrijf "Profit Bitcoin" uit Nieuw-Zeeland. Ze zijn een maker van trading bit software en beloven gebruikers in '99,4% van de trades winstgevend te zijn'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de toezichthouder zijn er genoeg signalen dat achter de website theprofitbtc.com een groep van oplichters schuilgaat die consumenten misleiden met onjuiste informatie. Bovendien is Profit Bitcoin ook niet geregistreerd bij de FMA.

Verder zou dit bedrijf ook gebruik maken van nep-advertenties op Facebook om nieuwe klanten te lokken. Bekende mensen misbruiken om bitcoin aan te prijzen is ook in Nederland nog steeds een probleem. Beleggers krijgen geen betrouwbare informatie voorgeschoteld en wordt gouden bergen beloofd.

Via de "gratis" software is een trading bot te installeren. Ze stellen gebruikers 'een dagelijks rendement van $13.000' in het vooruitzicht. De gebruiker hoeft 'slechts 20 minuten per dag te werken, want de bot doet al het werk'. Iedere handelaar weet dat dit volledig uit de lucht gegrepen is.

Oplichting

Volgens Cointelegraph is Profit Bitcoin een voortzetting van Bitcoin Profit, een eerdere oplichtingszaak die in 2019 aan het licht kwam.

De vorm van oplichting en misleiding heeft niets te maken met bitcoin (technologie) zelf. De crypto industrie wordt regelmatig opgeschrikt door vormen van oplichting. Internetoplichting heeft namelijk pseudo-anonimiteit als 'voordeel' ten opzichte van andere vormen van criminaliteit.

Lees meer over:
Bitcoin scam oplichting trading

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan