Bitcoin populairder als zoekterm op Google

De laatste dagen wordt er veel vaker gezocht op de zoekterm “bitcoin” op Google, zo blijkt uit data van Google Trends. Sinds april dit jaar wordt er weer vaker gezocht op “bitcoin”.

Bitcoin en Google Trends

Absolute aantallen worden niet door Google vrijgegeven. Wel is duidelijk dat de afgelopen drie dagen goed was voor 17 procent van het totale zoekverkeer in de hoogtijdagen van bitcoin in de periode 17 tot 23 december 2017.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Destijds was bitcoin bijna 20.000 dollar waard. De koers op moment van schrijven is 4.230 dollar.

Vooral in de landen Nigeria, Zuid-Afrika en Oostenrijk is er gezocht op bitcoin. Het is vooralsnog onduidelijk om er een correlatie bestaat tussen zoekgedrag op internet en de koers van bitcoin. Sommige onderzoekers, zoals Willy Woo, claimt dat Google Trends gebruikt kan worden om bubbels en aankoop en verkoopmomenten te bepalen. Volgens anderen is juist de koers bepalend voor het zoekgedrag en interesse van mensen in bitcoin en crypto.

Bitcoin populairder als zoekterm op Google

Lees meer over dit onderwerp bij Bitcoin Magazine NL: Onderzoek Google zoekgedrag: “Bitcoin-hype is over”

Disclaimer: de bovenstaande auteur heeft cryptovaluta in bezit (o.a. BTC, ETH, DASH)

Bron: Coindesk

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...