Bitcoin beleggers houden bezit vast, analist voorspelt prijs van $45.000

Bitcoin (BTC) krijgt het lange termijn vertrouwen van een steeds grotere groep beleggers, zo concludeert Grayscale. Relatief neemt daarmee het aantal korte termijn speculanten af, zo concludeert de vermogensbeheerder in nieuw onderzoek (PDF).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en inflatie

Grayscale geldt als één van de grootste bezitters van Bitcoin, dus hun conclusies zijn ook niet zonder eigen belang. Maar de cijfers zijn duidelijk: beleggers houden vast aan hun Bitcoin en zijn geneigd om deze niet te verkopen. Dat gedrag legt een steeds grotere stevige onderlaag onder de waarde van de grootste cryptomunt.

Een van de verklaringen voor dit gedrag is de angst van hyperinflatie in de westerse wereld. Zoals zich heeft voltrokken in de jaren dertig in Europa en de VS.

De markt heeft duidelijk behoefte aan assets die weinig tot niet is gecorreleerd aan de reële economie. Bitcoin en edelmetalen strijden in toenemende mate om dat plekje.

Grayscale baseert zich niet op aannames, maar op data uit de Bitcoin blockchain. Dat is een openbaar grootboek waar de transacties (en het bezit) zichtbaar zijn.

Daaruit volgt de conclusie: lange termijn ‘hodling’ wint het momenteel van korte termijn speculatie. Een belangrijke indicator: er stond nog nooit zo weinig Bitcoin op beurzen. Terwijl beleggers vaak die route gebruiken om hun BTC uit te cashen.

Nog een signaal van een hogere adoptiegraad: het aantal actieve Bitcoin wallets ligt op een hoger niveau dan tijdens de bullrun van eind 2017.

Bitcoin beleggers houden bezit vast, analist voorspelt prijs van $45.000

‘Ondergewaardeerd ten opzichte van goud’

Onderliggend zijn er een aantal verklaringen aan te wijzen waarom de vraag naar harde assets dit jaar zo is toegenomen. Spaargeld is nog minder waard geworden. Dat komt omdat overheden hebben vanwege de uitbraak van COVID-19 massaal veel meer geld hebben bijgedrukt.

Ze willen de circulatie van nieuw geld hoog houden om de economie draaiende te houden en om de steunpakketten vanuit de overheden te financieren.

Doordat cash minder aantrekkelijk is, stopte men dat grotendeels in aandelen. Met stijgende aandelenprizjen tot gevolg, een trend die nog niet over is.

Tegelijkertijd is ook de goud en bitcoin prijs gestegen. Dat komt door een stroom aan retail beleggers die op zoek naar een lange termijn verzekering. Maar het verschil nu is: de grote jongens willen ook meedoen. Goldman Sachs heeft klanten geadviseerd om goud te kopen.

Voormalige beurshandelaren met een reputatie op Wall Street zetten een klein deel van hun vermogen in Bitcoin. Dat zien zij als een robuust middel tegen geldontwaarding.

Het voorbeeld van de invloedrijke hedgefonds manager Paul Tudor Jones is vaak aangehaald. Ook in dit rapport staan enkele citaten van de voormalige commodityhandelaar.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Wat mij opviel is dat het rendement van Bitcoin steevast hoog is, terwijl de market cap nog steeds heel laag is. Het is nog minder dan 2% van de market cap van goud. Dus in mijn ogen is er iets mis en dat is de prijs van Bitcoin’.[/penci_blockquote]

Het huidige marktsentiment en de situatie in de wereld leidt er toe dat bezitters van Bitcoin vasthouden aan hun bezit. Binnen het Bitcoin ecosysteem blijft 1 BTC 1 BTC waard, ongeacht wat de dollar – of europrijs doet.

Bitcoin beleggers houden bezit vast, analist voorspelt prijs van $45.000

Tone Vays

Technisch gezien is er blijkbaar ook reden voor optimisme. De bekende belegger en handelaar Tone Vays durft een prijsdoel van $45.000 tot $50.000 aan. Voorwaarde is eerst dat Bitcoin haar eerdere record van ~$20.000 breekt.

Opvallend, want Vays staat bekend als een (perma) bear, iemand die voorzichtig is met boude uitspraken aangaande de prijs. Hij baseert zich op een aantal technische koersindicatoren. Dat is een pseudo-wetenschap bedoeld om de prijsbewegingen te begrijpen en daar kundig op de te anticiperen.

Hij voorziet voor 2020 geen lagere prijs meer dan $10.000 voor de munt. In een interview met IGTV zegt Vays:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Zolang Bitcoin door een eerder record breekt, heeft de koers de neiging om daarna te verdubbelen. Dus ik denk dat een prijs van $45.000 tot $50.000 een redelijk koersdoel is.'[/penci_blockquote]

Dat de prijs niet meer onder $10.000 zou zakken, is te verklaren. Doordat een grotere groep vasthoudt aan mijn munt, neemt het aanbod af. Zodra de vraag tegelijkertijd wél toeneemt, gaat de prijs logischerwijs omhoog. Een bredere basis van ‘hodlers’ is dus positief voor de koers.

Vays waagt zich niet aan een tijdshorizon. Wel weet hij als geen ander dat beleggen om vertrouwen en psychologie gaat. Zolang Bitcoin het psychologische level van $10.000 kan houden, tanken beleggers vertrouwen. Hij trekt ook een vergelijking met goud, dat in korte tijd door haar vorige record is geschoten.

‘Greed’

Kijken we naar het huidige sentiment, dan blijft deze onverminderd optimistisch. De afgelopen maand staat de score stabiel boven de ’70’ en maakt sinds gisteren weer een knikje naar boven met een score van ’81’ (extreme greed).

Hou er wel altijd rekening: zodra beleggers te hebzuchtig raken, dan neemt de kans op een correctie toe. Beleggers nemen tussentijds winst, waardoor het aanbod weer wat toeneemt en de prijs zakt.

In de technische analyse van vanochtend stelt analist John van Meer zich de vraag of .

Bitcoin beleggers houden bezit vast, analist voorspelt prijs van $45.000

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.

Lees meer over:
BitcoinGrayscale

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Weekly Market Outlook: Bullish Vooruitzichten BTC, ETH en XRP – De 5 Beste Crypto Investeringen Voor Deze Week

Welkom bij onze wekelijkse marktanalyse, waar we de meest recente ontwikkelingen in de wereld van...

Nieuws
Michael Saylor Maakt Bijna $2 Miljard Winst Op Zijn Bitcoin Investeringen

Michael Saylor, de voorzitter van MicroStrategy en tevens bitcoininvesteerder, heeft bijna 2 miljard winst gemaakt...

Crypto
BNB Koers Verwachting – Koers Binance Coin in 2023, 2024, 2025, 2030

BNB is een token die is ontworpen door Binance oprichter en voormalig CEO Changpeng Zhao...

Crypto
Top 7 Crypto en Bitcoin ETFs om in te investeren (2023)

De goedkeuring van spot Bitcoin ETF's staat voor de deur, een enorm spannende stap voor...

Lees meer