Tom Lee: 'De Verenigde Staten kan Bitcoin zomaar verbieden als het de $100.000 bereikt'

Tom Lee: 'De Verenigde Staten kan Bitcoin zomaar verbieden als het de $100.000 bereikt'

Tom Lee, een bekende naam in de crypto-industrie, waarschuwt dat de Verenigde Staten de Bitcoin zomaar zou kunnen verbieden als de waarde ervan de $100.000 bereikt. In een twitterdiscussie uitte de mede-oprichter van Fundstrat Global Advisors zijn zorgen over de macht van de wetgevende instanties om de hele markt te laten crashen.

Verbod vanuit regering

Deze uitspraak deed hij in de discussie over het vermeende verbod op e-sigaretten. Het gemak waarmee deze vapors uit de VS verdwijnen, impliceert dat dit met andere goederen ook zo kan gaan. Gezien de negatieve opmerkingen van Donald Trump over crypto en bitcoin, moeten we deze optie niet helemaal uitsluiten. Een ban op Bitcoin zou kunnen worden getriggered door de groeiende prijs van de munt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“This is un-related but shows the White House can issue an ‘executive order’ banning anything. And could even ban bitcoin,” [/penci_blockquote]

In antwoord op een twitteraar die naar zijn mening over een eventuele bitcoinban vraagt antwoord hij: “True, agree”. Tegelijkertijd ontstaat hier een hele interessante discussie: hoe dan?

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“Not expecting it. But with current White House, there is nothing out of bounds nor out of reach.”[/penci_blockquote]

Bitcoin is niet op nationaal niveau te verbieden. Bitcoin is 'onbanbaar' en het decentrale karakter maakt het ongrijpbaar. Er kunnen sancties komen op het gebruik van de cryptomunt, maar daarmee is BTC niet direct verdreven uit het straatbeeld.

De afgelopen maanden zijn er al veel meer discussies geweest over dit onderwerp. Want wat als je als natie de ontwikkeling en het gebruik van bitcoin verbiedt, terwijl de rest van de wereld wél profijt heeft van de vierde industriële revolutie?

Is een verbod wel reëel?

Eerder spraken wij met de Chief Legal Officer van ShapeShift over het verbod op Bitcoin en cryptomunten. Zij merken dat er een gigantisch grijs gebied is waarin zij als non-custodial exchange opereren. Een verbod is volgens haar onmogelijk en ook onwenselijk.

“Iedereen die de munt volgt, weet wat Bitcoin is. In de VS hebben we de IRS, de Internal Revenue Service (belastingdienst, red.), die zegt dat het een ‘eigendom’ is en de regulators van futures zien Bitcoin als een handelswaar. De SEC vindt weer dat Bitcoin géén security is terwijl andere cryptomunten hier wel onder kunnen vallen. Iedereen is nog aan het uitvinden hoe ze er mee om moeten gaan.”

McGregor van ShapeShift: ‘Mensen die bitcoin willen verbannen, begrijpen het niet’

“Het is interessant en tegelijk ook heel moeilijk dat al deze bureaus een eigen visie hebben. Het is voor ons heel moeilijk om hier aan te voldoen. Wij zouden graag meer duidelijkheid hebben. Of anders dat we maar naar één agency hoeven te luisteren. Op dit moment zijn er nog te veel koks in de keuken.”

Senator over Bitcoin

Een senator uit de Verenigde Staten liet vorige maand zijn mening doorschemeren: Bitcoin is niet te verbieden. Mike Crapo zei hier het volgende over:

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author=""]“Als wij als Verenigde Staten beslissen, ik zeg niet dat we dát doen, maar áls we beslissen dat we geen cryptocurrencies meer in de VS willen, en het vervolgens proberen te verbieden, dan ben ik er van overtuigd dat wij daar niet succesvol in zullen zijn. Het is een ‘global tech, a global innovation’.”[/penci_blockquote]

We leven in een tijd waarin innovatie en ontwrichtende innovaties zich aaneenrijgen. Een regulator kan niets anders doen dan reageren op de markt en de weg die de innovatie in slaat volgen. Vooralsnog lijkt de SEC zich te focussen op het topic security-versus-utility en lijkt bitcoin de dans te ontspringen. De munt heeft zichzelf in de afgelopen jaren bewezen als stabiele rots in de cryptobranding.

Bron: Cryptonewz

Lees meer over:
Bitcoin BTC verbod Tom Lee

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties