Bitcoin verkrijgbaar in Filipijnen bij alle 7-Eleven filialen

In de Filipijnen is het nu mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij alle 7-Eleven winkels. Abra, een cryptocurrency- en beleggingsapp, is daarvoor een samenwerking aangegaan met lokaal betalingsbedrijf ECPay.

Abra en ECPay

ECPay beheert onder meer het betalingsnetwerk van alle zesduizend winkels van 7-Eleven in de Filipijnen. En met meer dan 100 miljoen inwoners mag het Zuidoost-Aziatische land een behoorlijke markt heten. Tot op heden is ECPay een van de grootste externe elektronische betalingsdienstaanbieders in het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”CEO en oprichter van Abra, Bill Barhudt”]Gebruikers van Abra uit de Filipijnen kunnen nu snel en eenvoudig de pesos toevoegen aan de app. Deze kunnen ze dan weer gebruiken om te investeren in cryptocurrencies en aandelen van Google, Amazon en Facebook. Het opent een wereld aan mogelijkheden waarmee welvaart en rijkdom kan worden opgebouwd.[/penci_blockquote]

Bitcoin bij 7-Eleven

Met de service kan elke gebruiker van een Abra wallet crypto kopen via de CLIQQ-app of 7-Eleven winkels. Er zitten wel wat restricties aan vast. Zo moet er voor minimaal 500 Filipijnse peso’s worden aangekocht (zo’n 10 dollar). Men kan per dag voor maximaal 100.000 peso’s crypto kopen, wat neer komt op iets meer dan 1900 dollar.

Gebruikers betalen daarbij met contant geld aan de kassa en binnen twee werkdagen staat het bedrag op de wallet van Abra. Hierover moet wel nog twee procent aan transactiekosten worden betaald. Vervolgens kunnen gebruikers via de wallet onder meer crypto’s aankopen.

Abra app

De Abra app is beschikbaar op zowel iOS- als Android-platforms. Abra gaf al eerder aan dat het een nieuwe service uit gaat rollen. Daarmee kunnen klanten investeren in fracties van aandelen van de aan de NASDAQ genoteerde bedrijven. Het ondersteunt daarnaast ook 25 verschillende cryptovaluta en 50 fiat-valuta. Vanaf juli dit jaar is de wallet van Abra ook te gebruiken in Nederland, net als in 150 andere landen.

Abra werd in 2014 in Silicon Valley opgericht door Bill Barhydt, een voormalig software-ingenieur voor Goldman Sachs en voormalig directeur van Netscape. Vorig jaar werd Abra in de Wall Street Journal omschreven als een van de “Top 25 Tech Companies to Watch in 2018.”

Bronnen: Wall Street Journal, CNN, Coin Doo

Foto: Flickr / Mike Mozart

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscrypto