Bitcoin (BTC) wallet met $1,5 miljoen uit Bitfinex hack weer actief

Een bitcoin (BTC) wallet, getroffen bij de Bitfinex-hack uit 2016, is weer actief. Vanuit de wallet is 300 BTC verschoven, omgerekend ruim $1,5 miljoen op basis van de huidige koers van bitcoin. Het nieuws komt op een pijnlijk moment naar buiten, omdat Bitfinex onder meer wegens fraude wordt aangeklaagd door de staat New York.

De huidige koers van BTC op moment van schrijven is $5.273 (-0,3%), uitgaande van de OnchainFX index.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees ook - Beleggers trekken $175 miljoen aan bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en XRP uit geplaagde exchange Bitfinex

300 bitcoin (BTC) is verplaatst

De bundel aan 300 BTC is volgens het transactierecord opgedeeld in verschillende transacties. De activiteit is bekend gemaakt door een anonieme Reddit-gebruiker. Deze baseert zich op eerdere lijsten met potentiële wallets die behoren tot de hack.

Bitcoin (BTC) wallet met $1,5 miljoen uit Bitfinex hack weer actief

Het is onbekend of er een directe relatie is tussen het verschuiven van deze fondsen en de "flashcrash" op de beurs Kraken op donderdagavond. Opvallender is dat de fondsen zijn verplaatst nét nadat de aanklager in New York haar zaak tegen iFinex, de firma achter Bitfinex, bekend maakte.

Bitfinex hack

De Bitfinex hack is het grootste verlies aan bitcoin door een beurs sinds de beruchte Mt Gox hack in Japan. Het ging - naar schatting - om een verlies van circa 119.756 BTC, destijds $66 miljoen. Naar aanleiding van de hack verloor BTC op één dag 20% aan waarde.

Begin 2014 verloor de Mt.Gox 744.408 BTC, ter waarde van $350 miljoen.

Bron: NewsBTC

Nieuwsoverzicht 26 april 2019