Bitcoin in week 40: 'BTC is géén effect', smart contracts op bitcoin, Libra en Turkse censuur

Bitcoin in week 40: 'BTC is géén effect', smart contracts op bitcoin, Libra en Turkse censuur

Een bomvolle week waarbij de koers van bitcoin (BTC) zich koest hield, maar waarin op het gebied van regulatie en technologische ontwikkelingen wél van alles gebeurde.

Onder de Amerikaanse beurswaakhond liet een aantal malen van zich spreken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Men schikte met Block.One (EOS) en Nebulous (Siacoin) en sprak zich uit over de juridische status: bitcoin is géén effect oftewel een verhandelbaar recht met een onderliggende financiële waarde.

Bitcoin koers houdt zich koest

Op de onderstaande grafiek staat de koers van de afgelopen twee weken. De prijs is de afgelopen week tussen de $8.000 en $8.500 zijwaarts bewogen, na de dip van vorige week. Wat gaat de prijs doen de komende dagen?

Bitcoin in week 40: 'BTC is géén effect', smart contracts op bitcoin, Libra en Turkse censuur

bron: Cryptocompare

Volgens analist Josh Rager is het verstandig om de weeksluiting van de koers af te wachten (2 uur 's nachts zondag), maar hij vermoedt dat er een behoorlijke kans is op een 'reversal', een omkering van de koers.

Hij voegt nog toe dat 'whales', de handelaren met een grote bitcoin portefeuille, wat prikjes uitdelen op de bitcoin markt.

Vandaag op de site een verse technische analyse van Martijn.

Amerikaanse beurswaakhond: bitcoin is géén effect

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) spreekt zich uit: bitcoin (BTC) is géén effect (security in Amerika, red.).

Daarmee is BTC niet zoals een aandeel, obligatie of future te classificeren: een verhandelbaar recht met een onderliggende financiële waarde.

Cipher Technologies Bitcoin Fund deed een verzoek bij de SEC om bitcoin als effect te laten registreren. En dat is het dus niet, zo stelt het antwoord.

Smart contracts op bitcoin met Taproot

Ontwikkelaars doen tal van voorstellen om het bitcoin netwerk en het protocol te verbeteren. Een van deze voorstellen is Taproot. Deze techniek moet het mogelijk maken gemakkelijker en beter smart contracts te gebruiken op bitcoin.

Lees hier een Crypto 101 analyse van onze redacteur Arnold Hubach >>

Turkije censuur: 3,3 miljoen bankrekeningen dicht

Turkije speelt Bitcoin in de kaart. Een sanctie van de Turkse overheid laat precies zien waarom Bitcoin in het leven is geroepen: financiële vrijheid.

De overheid heeft namelijk 3,3 miljoen bankrekeningen gesloten. Miljoenen inwoners werden verrast toen ze zagen dat hun account was afgeschermd. Dat blijkt uit onderzoek van belastingexpert en journalist Nedim Türkmen.

Circa 2,5 miljoen accounts zijn bevroren omdat deze in het rood stonden en 800.000 accounts zijn gesloten wegens schulden op het gebied van sociale zekerheid.

Lees hier het volledige bericht >>

Crypto-ondernemer is 25.000 bitcoin 'kwijt' of toch niet?

De CEO van het Braziliaanse cryptobedrijf Grupo Bitcoin Banco zit in een spagaat. Hij heeft 25.000 bitcoin (BTC) bij de belasting opgegeven, maar zegt gedupeerden van een hack niet terug te kunnen betalen.

De BTC heeft een dagwaarde van meer dan $205 miljoen. Ruim 20.000 klanten zijn de dupe van deze acties. Het bedrijf strijdt in ongeveer 200 rechtszaken tegen diezelfde klanten. Er liggen claims van $3.000 tot $3 miljoen. Mensen willen graag hun geld terug.

Tweet van de week: Peter McCormack spreekt PlanB

De Britse podcaster Peter McCormack sprak deze week de Nederlandse kwantitatieve onderzoeker en handelaar PlanB.

In dit artikel leggen we zijn stock-to-flow analysemodel nogmaals uit >>

Leestip van de week: Nederlandse promovendus over witwassen en censuur

De regelgeving om witwassen en terrorisme te bestrijden, kan potentieel van iedereen een potentiële verdachte maken, aldus Hendrik Gommer, gepromoveerd jurist staatsrecht in een opiniestuk in dagblad Trouw.

Aanleiding van het artikel? Grootbank ABN AMRO heeft mogelijk de wet tegen witwaspraktijken (Wwft) overtreden, zo meldde Trouw eerder.

Als gevolg hiervan daalde de koers van het ABN Amro aandeel fors. Gommer: 'Is er sprake van criminalisering van goedwillende medewerkers? Sterker, binnenkort loopt iedere burger de kans in het verdachtenbankje te komen.

Bitcoin Magazine NL bij de Telegraaf: 'Coinmarketcap halveert binnen één jaar'

We mochten deze week bij de Crypto Update van de Telegraaf commentaar geven op de manipulatie van de bitcoin prijs en de Libra cryptomunt van Facebook. Ook voorzien we een shake-out in 2020 in de cryptomarkt.

Ondertussen werd bekend dat Facebook Paypal verliest voor het Libra project en dat Apple afziet van een eigen cryptomunt.

Webshop: Astronaut op maan t-shirt!

Leuk nieuws! We hebben deze maand onze webshop gelanceerd, die we gestaag met merch gaan uitbreiden. Neem alvast een kijkje!

Gezocht: stagair(e) online marketing

Bitcoin Magazine NL zoekt voor de grootste bitcoin en crypto website van Nederland een stagiair (e) online marketing. Interesse? Neem contact op met Wessel Simons via wessel@bitcoinmagazine.nl.

Bitcoin Journaal #11: Apple, SEC, Libra, Binance, Bakkt, PlanB en Oezbekistan

Lees meer over:
Bitcoin turkije weekoverzicht

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Bitcoin Update: koers rond $57.000, nog één belangrijke stap naar bullish trend

De koers schommelt vandaag rond $57.000 na een sterke bounce van 8% vanaf het belangrijke supportgebied $53.000. Maar we zijn...

MicroStrategy koopt voor $414 miljoen aan bitcoin

MicroStrategy heeft 7.002 bitcoin (BTC) gekocht voor een bedrag van ruim $414 miljoen. Het Amerikaanse bedrijf heeft nu 121.0...

Bitcoin koers blaast door $58.000, dit gebeurt er on-chain

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. We...

Bitcoin prijs boven $57.000 ondanks waarschuwing dat "weak hands" een dip kunnen veroorzaken

Bitcoin laat tekenen van kracht zien bij het openen van Wall Street op 29 november, na de dip vanwege angst over de nieuwe co...

Nederlands Bitcoinbedrijf Bittr moet (ongewild) stoppen na sluiting bankrekening

Het 'Nederlandse' Bitcoin bedrijf Bittr moet tijdelijk (en ongewild) haar deuren sluiten. Naar verluidt heeft het bedrijf van...

'Bitcoin adoptie in El Salvador zorgt mogelijk voor problemen bij Britse belastingdienst'

De Britse belastingdienst loopt mogelijk miljoenen ponden mis door de adoptie van bitcoin in El Salvador. Het land heeft bitc...

Jack Dorsey stapt op als CEO van Twitter

Bitcoin proponent Jack Dorsey zet een stapje terug en stopt als CEO van Twitter. Op het eerste gezicht lijkt dat wellicht nie...

46-jarige man verdacht van stelen 30 bitcoin

Een 46-jarige man wordt vervolgd voor het stelen van 30 bitcoin. Het slachtoffer, een man uit Laren, doet aangifte maar de ve...

Omicron als inflatiebooster? Powell speculeert over prijsstijgingen

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, denkt dat de omicron-mutatie een een bedreiging vormt voor de Amerikaanse e...

Goedemorgen Bitcoin: 7.002 BTC erbij voor MicroStrategy

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.Iedereen is inm...

Lees meer

Net binnen

Inflatie in Nederland naar 5,6%, hoogste niveau sinds 2000

De inflatie in november in Nederland is 5,6 procent, zo blijkt uit voorlopige data van het Centraal Bureau voor de Statistiek...

Wow, het bitcoin netwerk verwerkte $451 miljard aan transacties in 2021

Bitcoin groeit aan alle kanten. Zo ook het gebruik ervan: er wordt steeds meer waarde verstuurd voor steeds minder transactie...

Omicron als inflatiebooster? Powell speculeert over prijsstijgingen

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, denkt dat de omicron-mutatie een een bedreiging vormt voor de Amerikaanse e...

Nederlands Bitcoinbedrijf Bittr moet (ongewild) stoppen na sluiting bankrekening

Het 'Nederlandse' Bitcoin bedrijf Bittr moet tijdelijk (en ongewild) haar deuren sluiten. Naar verluidt heeft het bedrijf van...

Weekscore: institioneel geld legt $306 miljoen in bitcoin en crypto's

Fondsen en andere professionele beleggers hebben de afgelopen week circa 306 miljoen dollar in bitcoin en aanverwante munten...

Lees meer