Bitfinex verplaatst $1,5 miljoen Tether naar bitcoin sidechain Liquid

Bitfinex verplaatst $1,5 miljoen Tether naar bitcoin sidechain Liquid

Bitfinex heeft ruim $1,5 miljoen aan Tether (USDT) van het Omni Protocol naar Liquid verplaatst. Liquid van Blockstream is een sidechain van het bitcoin (BTC) netwerk. Namens Tether heeft CTO Paolo Ardoino de conversie aangekondigd.

Logischerwijs is met de transfer de hoeveelheid USDT op Liquid vergroot. De stablecoin is eind juli dit jaar gelanceerd op de Liquid sidechain. Dat geeft het protocol het nodige voordeel volgens Ardoino.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""] 'De Liquid sidechain heeft nu meer liquiditeit voor onder meer atomic swaps en arbitrage tussen cryptobeurzen'[/penci_blockquote]

Concreet: het was al mogelijk om je Liquid BTC en Liquid USDT tegen elkaar om te wisselen maar Liquid krijgt meer liquiditeit.

Omwisselen kan via een atomic swap: dit is een cross-chain uitwisseling zonder dat hier een derde partij (zoals een exchange) voor nodig is. Deze swap-mogelijkheid zorgt er onder andere voor de risico’s verkleind worden voor OTC-deals.

Bitcoin sidechain Liquid

Het Liquid Network is een sidechain oplossing dat bovenop de basislaag van bitcoin is gebouwd. Zo wil ontwikkelaar Blockstream bijvoorbeeld de uitwisseling van bitcoin tussen cryptobeurzen versnellen.

Daarnaast is Blockstream bezig om transacties op het Lightning Network via het Liquid netwerk mogelijk te maken. Lightning bevindt zich nog steeds in een experimentele fase, terwijl Liquid als product ontwikkeld is voor de industrie.

Volgens CEO Adam Back is de opkomst van sidechains ten nadele voor altcoins, omdat bitcoin steeds meer functionaliteiten met sidechains krijgt zoals snelheid en schaalbaarheid.

Al in juni 2015 heeft Liquid transacties op haar netwerk geanonimiseerd om beveiliging van bitcoin gebruikers te verhogen. De verstuurde bedragen zijn alleen zichtbaar voor de participanten van de transacties of specifieke derde partijen.

Tether en Omni protocol

Origineel is Tether ontwerpen op de zogenaamde Omnilaag van het bitcoin protocol. Een van de voordelen is dat het daarmee stabiel is zoals Bitcoin, aldus Tether zelf. Kijkend naar het handelsvolume staat Tether op plek nummer één, nog voor bitcoin.

Lees ook - Bitcoin (BTC) analyse: blijven we schommelen rond $9.200?

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin BTC Liquid tether blockstream

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties