CoinMarketCap gaat liquiditeit cryptobeurzen meten om nepvolume aan te pakken

CoinMarketCap gaat liquiditeit cryptobeurzen meten om nepvolume aan te pakken

CoinMarketCap heeft een nieuwe meetmethode uitgerold onder de naam Liquidity, bedoeld om handelsparen en cryptobeurzen te rangschikken. De marktvorser wil met de nieuwe rangschikking het 'nepvolume' op cryptomarkt aanpakken.

Volgens Carylyne Chan, chief strategy officer, gaat hiermee de kwaliteit van deze 'publieke dienst' omhoog.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CoinMarketCap: nieuwe meetmethode

Een van de problemen van de huidige cryptomarkt is dat - nog steeds - een significant deel van de markt 'nepvolumes' hanteren. Uit een rapport van assetmanager Bitwise blijkt dat bij sommige beurzen het nepvolume meer dan 90% van het totale volume uitmaakt.

Kort uitgelegd kan een beurs zelf - of via een market maker - door middel van koop – en verkooporders het volume kunstmatig oppompen.

CMC heeft deze kritiek ter harte genomen en komt nu met een nieuwe methodiek om de cryptomarkt te rangschikken.

Volume is dus ondergeschikt aan liquiditeit. De rangschikking naar volume klopt niet, omdat een significant deel van de beurzen sprake is van ‘nepvolume’.

Volgens CMC is het binnen de nieuwe systematiek veel lastiger om de data te manipuleren. Ze moeten de orders dichtbij de gemiddelde prijs geplaatst zijn, anders krijgt men strafpunten binnen de methodiek en scoort men lager.

Het gevolg is in de ranglijst van 50 cryptobeurzen direct zichtbaar. Zo zakt de beurs Coinbene uit Singapore op de ranglijst en staat Binance bovenaan.

Dit terwijl Coinbene een volume van 1,2 miljard dollar rapporteert en Binance met meer dan $600 miljoen een stuk lager zit. Doordat Binance meer liquide is, staat het boven Coinbene.

Bitcoin volume?

De afgelopen week is er regelmatig wat te doen om opvallende koersbewegingen op de cryptobeurzen. zo was er bij de derivatenbeurs Deribit sprake van een onbedoelde flashcrash en ook bij CME zakten de futures plots naar $8.500.

Volgens handelaar Alistair Milne is het verstandig om gebruik te maken van liquide markten als het aankomt op bitcoin handel.

Lees meer over:
volume Coinmarketcap

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties