Cryptobeurs Binance komt slachtoffers van hack privé-gegevens tegemoet

Cryptobeurs Binance heeft een compensatieplan aangekondigd voor slachtoffers van de KYC-hack die eerder deze maand weer opdook. De ruilbeurs, gereguleerd in Malta, kwam hiermee opnieuw in verlegenheid: foto’s van slachtoffers zijn opnieuw gedeeld op sociale media.

Tegenover Bitcoin Magazine NL laat Binance weten dat mensen die geen email hebben gehad niet hoeven te vrezen: zij zijn niet getroffen door deze hack. Dat zegt tenminste het supportteam van de beurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance vergoedt slachtoffers hack

Het levenslange VIP-lidmaatschap behelst lagere commissies, klantensupport en “meer diensten”. Om welke VIP level het gaat is niet bekend, Binance werkt namelijk met 8 VIP levels.

Binance benadrukt in haar blog dat de hack nog onderwerp van onderzoek is. Zo legt de beurs expliciet een deel van de verantwoordelijkheid voor de hack bij externe leveranciers. Ook wijst men op inconsistenties van de gelekte KYC-gegevens.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]Tijdens onze beoordeling van de gelekte afbeeldingen is er sprake van gefotoshopte of gewijzigde afbeeldingen. Deze afbeeldingen komen niet overeen met de KYC-afbeeldingen in onze database. Bovendien is elke afbeelding in onze database gewaarmerkt met een verborgen digitaal watermerk, dat opvallend afwezig was in alle gelekte beelden.[/penci_blockquote]

Binance claimt een AI-gebaseerde gezichtsverificatiefunctie te gebruiken die voor het eerst is geïntroduceerd in 2018.

Klantengegevens op straat

Het verhaal is dat de hacker (s) de klantengegevens van een derde partij heeft gestolen en deze openbaar heeft gemaakt. De eis van de hacker was: Binance moet 300 BTC overmaken om de data offline te houden. CZ en de zijnen gaven aan dat de zaak onderzocht wordt, waarna de data online kwam.

Het verhaal krijgt een andere wending nadat Coindesk beweert al maanden contact te hebben met de hacker. Hij opereert onder de naam Bnatov Platon en hij meldde dat hij de mensen achter 7.000 BTC hack, heeft gehackt.

Bitcoin Mixer

Volgens het Luxemburgse cryptocurrency onderzoeksteam zijn minstens 4.836 van alle BTC die toen gestolen zijn witgewassen met behulp van een mixer. Onder andere de dienst van Chipmixer is gebruikt.

Een mixer wisselt de bitcoin (BTC) om met die van andere gebruikers van de service. Op deze manier maken gebruikers van deze services het extra moeilijk om hun bitcoin te volgen. Alle transacties staan natuurlijk in de openbare boekhouding, maar als je niet weet waar je moet zoeken wordt het een stuk lastiger om iemand te volgen.