De drie redenen waarom bitcoin daalt

Er zijn verschillende redenen waarom de bitcoin blijft dalen. Maar.. gelukkig is er ook wat positief nieuws!

Weer een hack?!

Afgelopen dinsdag gaf de Zuid Koreaanse exchange Bithumb aan dat er voor ongeveer 25 miljoen euro aan cryptocurrencies gestolen was. Je kan het al raden, in de dagen die volgde na deze hack zagen we de prijs sterk dalen. De Bitcoin daalde met zeker 10% en Ethereum zelfs met 15%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gelukkig heeft Bithumb beloofd alle gestolen cryptocurrencies volledig terug te betalen!

India die voor verwarring zorgt.

Bij Zebpay, een van de grootste exchanges in India, kregen ze afgelopen donderdag het nieuws dat al hun bankrekeningen bij The Reserve Bank werden afgesloten. De reden hiervoor: Handelen in cryptocurrencies. Een statement van de bank gaf aan dat ze op geen enkele manier in aanraking wilde zijn met cryptocurrencies. En dat zorgde natuurlijk voor veel opschudding en twijfels voor een ieder die al geïnvesteerd had, of dat nog wilde doen.

Belastingen voor Zuid Korea, of niet?

Er kwamen verschillende artikelen naar buiten in Zuid Korea, die vertelde dat er 10% belasting betaald moest gaan worden over je inkomen uit de cryptocurrencies. Ongeacht hoeveel je er ook mee verdient. Dit was natuurlijk een onverwachtse schrik voor veel mensen.

Vervolgens kwam er een tegenbericht van de Zuid Koreaanse ministerie waarin ze aangaven nog helemaal geen definitieve plannen hebben omtrent de belasting van cryptocurrencies.

Dus, dat geeft maar weer aan dat al het nieuws wat dit soort statements naar buiten brengen, nog even met een korreltje zout genomen moet worden.

Ok, even wat positiever nieuws..

Nu er zoveel negatief nieuws rondgaat, de Bitcoin een nieuw laagtepunt heeft laten zien.. is er nog hoop?

Zeker! Deze week kwam ook het nieuws uit dat de U.S SEC (U.S Securities And Exchange Comission), de Bitcoin en Ethereum niet aangeschreven zouden worden als SEC. Dus zonder de regulaties die daarbij komen, kunnen deze en andere cryptocurrencies gewoon door gaan met hun doel: Totale financiële decentralisatie.

Zo gaf gisteren de mede oprichter van Ethereum ook nog even een positieve note: “De toekomst is mooi.” Door dit nieuws zullen veel twijfelaars hun moment zoeken om in te stappen en dat kan zomaar voor verandering zorgen.

Bronnen: Bitcoinist, Wired

Inschrijven nieuwsbrief


    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...