Elon Musk is fan van crypto: “Cash geld verdwijnt, cryptovaluta is beter”

“Papiergeld zal verdwijnen en cryptovaluta is een veel betere manier om waarde mee uit te wisselen, dat is één ding wat zeker is”, zei Elon Musk tijdens een recente podcast. Sinds de CEO van Tesla en SpaceX enige tijd geleden in contact kwam met de bruisende crypto-community lijkt Elon Musk zich langzaam te ontplooien tot crypto-voorstander.

Bitcoin (BTC) heeft volgens hem een ‘briljante structuur’ en Ethereum (ETH) en een paar anderen, daar zit ook wel wat in. Musk is daarnaast gecharmeerd van de komische meme-cryptovaluta Dogecoin (DOGE) en nam als grap zelfs kortstondig de rol van Dogecoin CEO op zich.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees ook: Jack Dorsey (Twitter) houdt van Bitcoin en zegt dat Lightning Network in cash app kwestie van tijd is

Elon Musk & cryptocurrency

In het verleden hield Elon Musk zich niet zoveel bezig met Bitcoin en cryptovaluta. Hij noemde Bitcoin ooit waarschijnlijk wel een goed iets, maar daar bleef het wel zo’n beetje bij. Nu lijkt hij toch te worden gegrepen door een toenemende waardering voor Bitcoin, blockchain en de crypto-community. En dat allemaal dankzij crypto-scams op Twitter.

Daar werden door oplichters namelijk massaal imitatie-accounts van bekendheden aangemaakt die de valse belofte verkondigden gratis ETH-tokens weg te geven als onderdeel van een weggeef-actie. Ook het Twitter account van Musk viel hieraan ten prooi, tot zijn grote frustratie.

De interactie met de crypto-community lijkt ertoe te hebben geleid dat de voormalig PayPal CEO zich verder is gaan verdiepen in de materie. Om uiteindelijk gecharmeerd te raken van de technologie, maar misschien nog het meest door de bruisende en aanstekelijke crypto-community.

Elon Musk: Crypto beter dan cash geld

Elon Musk is tegenwoordig een stuk spraakzamer over cryptovaluta en blockchain. In een recente podcast met Ark Invest zei hij zelfs dat Bitcoin een briljante structuur heeft. En Ethereum en sommige anderen, daar zit volgens hem ook wel wat in.

Toch verwacht hij niet dat Tesla veel met cryptovaluta te maken zal hebben. Tesla is immers gericht op technologische vooruitgang op het gebied van duurzame energie. De energiebehoefte die nodig is om naar nieuwe cryptovaluta te minen is erg hoog en daarom past het volgens hem niet goed bij Tesla.

Elon Musk bezit volgens eigen zeggen geen cryptovaluta, afgezien van een kwart Bitcoin die hij ooit in het verleden van een vriend kreeg. Desondanks voorziet Elon Musk een toekomst waarin papiergeld in zijn geheel zal verdwijnen. Cryptovaluta is volgens hem een veel betere manier om waarde onderling uit te wisselen.

“The Bitcoin structure is quite brilliant. There seems to be some merit to Ethereum as well, and some of the others.

 

Paper money is going away, and crypto is a far better way to transfer value than pieces of paper, that’s for sure. That has it’s pro’s and con’s.” – Elon Musk, CEO Tesla & SpaceX

 

Elon Musk als CEO van Dogecoin?

Eén van crypto’s oudste cryptovalutas en internet meme Dogecoin (DOGE) wist Elon Musk te betoveren met de absurdistische humor waar de Dogecoin community om bekend staat. Ooit sponsorde de Dogecoin community bijvoorbeeld het officiële Olympische bobsleeteam van het tropische Jamaica. Gewoon, omdat dat grappig was.

Een andere keer zamelden ze geld in om een NASCAR auto te beplakken met het logo en een afbeelding van de Shiba Inu hond van Dogecoin. Bij Dogecoin draait alles om lol, flauwheid en vooral om het allemaal niet zo serieus te nemen.

Recentelijk was hun laatste stunt om op 1 april Elon Musk via Twitter-poll te verkiezen tot officiële CEO van Dogecoin. Want, waarom niet? Met Elon Musk als CEO móet Dogecoin wel naar de maan gaan. En ook een beetje om de draak te steken met het idee dat een decentraal project überhaupt een CEO kan hebben.

Het kwam misschien zelfs voor de organisators als verassing dat Elon Musk vervolgens met de grap meedeed en het aanbod accepteerde. Hij paste zijn profiel op Twitter aan om zijn nieuwe rol als CEO van Dogecoin weer te geven en schreef: “Dogecoin is misschien wel mijn favoriete cryptovaluta. Het is best cool.

De vreugde onder de Doge-community was natuurlijk groot. De grap duurde ongeveer een dag voordat Musk zijn nieuwe positie weer neerlegde.

Dat kan te maken hebben met het feit dat Dogecoin een koersstijging meemaakte en dat de kans aanwezig was dat de grap economische consequenties kon hebben. Duidelijk is in ieder geval wel dat hij de humor van Doge wel kan waarderen. “Dogecoin rulz“, tweette hij.

Elon Musk

De 47-jarige geboren Zuid-Afrikaanse ondernemer Elon Musk maakte naam toen hij rond het jaar 2000 de drijvende kracht was achter PayPal. Nadat hij zijn aandeel in PayPal verkocht aan eBay richtte hij ruimtevaartbedrijf SpaceX op.

Later startte hij nog meer tech-bedrijven die zich richten op kunstmatige intelligentie, duurzaam transport, zonne-energie en andere innovatieve industrieën. Heden ten dage is hij het meest bekend vanwege Tesla Motors, dat elektrische auto’s produceert. Al die inspanningen hebben voor hem niet bepaald windeieren gelegd. Naar schatting is hij zo’n €19 miljard euro waard. Daarmee behoort hij tot de vijftig rijkste personen op aarde.

Meer cryptonieuws