Deze analist ziet bitcoin (BTC) door $10.000 breken vanwege GlobalCoin Facebook

De bitcoin (BTC) koers breekt deze maand nog de $10.000 grens, voorspelt Naeem Aslam, chief market analist bij de Londense investeringsfirma ThinkMarkets. Aslam baseert zijn uitspraak op technische indicatoren en de hype rondom GlobalCoin, de cryptomunt van Facebook. Bij het huidige prijsniveau moet bitcoin dan nog minstens 25% stijgen.

Bitcoin in juni

De maand mei was voor bitcoin al een goede maand met een koersstijging van 57%. Ook de afgelopen drie maanden staat de prijsstijging nog boven de 100%. Volgens Aslam is dat geen aanleiding om een correctie te verwachten, zoals sommige analisten beweren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij erkent dat het momentum even weg is voor bitcoin. De koers beweegt vooral zijwaarts. Hij ziet dat de Relative Strength Index (RSI), die de prijsactie meet, onder '70' is geraakt. Wil bitcoin 'bullish' momentum houden, dan is een niveau boven '50' noodzakelijk. Maar ook onder de '50' trekt het juist kopers aan.

Deze analist ziet bitcoin (BTC) door $10.000 breken vanwege GlobalCoin Facebook

Bron: ThinkMarkets

Facebook GlobalCoin

Als tweede argument gebruikt Aslam de komst van GlobalCoin, de cryptomunt van Facebook. De whitepaper van het project komt op 18 juni deze maand naar buiten.

De lanceerdatum van de stablecoin is gepland voor het eerste kwartaal van 2020. De techgigant is druk doende om blockchainexperts aan zich te binden. Oud-PayPal manager David Marcus leidt het team.

Aslam voorspelt dat Facebook met een eigen cryptomunt vooral in opkomende markten gaat profiteren. De eerste test voor GlobalCoin zou integratie met Whatsapp India zijn. Whatsapp is in India de dominante messenging app. Hoewel India cryptomunten verbiedt, heeft het nog geen uitspraken gedaan over GlobalCoin.

Hij haalt de Cambridge-professor Jon Crowcraft aan die Facebook heeft aangeduid als 'Silk Road 3.0'. Aslam ziet de cryptomunt in ieder geval als een katalysator voor bitcoin en de cryptomarkt.

Niet te vroeg?

Gaat bitcoin profiteren van een combinatie van technische indicatoren (RSI) en hype rondom GlobalCoin? Volgens Aslam wel. De vraag rijst of dit niet aan de vroege kant is.

Absoluut gezien moet bitcoin minstens $2.000 stijgen, procentueel gezien ruim 25%. Aslam doet ook wel eens zeer optimistische uitspraken. In een eerder interview met Bitcoin Magazine NL voorzag hij een koersdoel van $30.000 voor....eind 2018. BTC had met $3.150 juist een dieptepunt eind 2018.

Diverse analisten wijzen erop dat een correctie geen verrassing mag heten. Iemand als Tone Vays, die bekend staat als 'bear' ziet bitcoin (BTC) nog dippen naar $4.000.

Korte termijn

Wat zeggen de analisten op Twitter op de korte termijn? Bitcoin handelt momenteel bij de $7.900. Analist Josh Rager ziet ondanks het dipje van bitcoin de afgelopen week (-8%) geen reden tot paniek.

Big Chonis ziet alweer 'bullish' signalen op de grafiek.

Volgens analist John van Meer moet er wél rekening gehouden worden met een verder dipje.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="John van Meer"]Op de wekelijkse grafiek wordt een 'higher low' gevormd, nu de dagelijkse uptrend is verloren. De prijsdoelen daarvoor zijn $7.200 (futures gap) en $6.800 – $6.900 (Fibonacci 0.382 en 100WMA). De koers kan die doelen halen als de bear flag op de dagelijkse grafiek doorzet.[/penci_blockquote]

Interview Naeem Aslam

Naeem Aslam staat bekend als een positivist. Medio 2018 voorspelde hij tijdens Money2020 dat bitcoin nog naar $30.000 zou gaan. Die voorspelling kwam jammerlijk geheel niet uit.

Bron: Forbes

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...