Crypto Slaat Super Bowl Over: De Strategische Zet Voor Wereldwijde Groei?

1538 totale weergaven
cryptocurrencies

Ondanks dat de cryptomarkt tekenen van herstel vertoont na de “crypto winter” van vorig jaar, met bitcoin weer rond de $47.500, zullen liefhebbers een opvallende afwezigheid van crypto advertenties merken tijdens Super Bowl LVIII. Een insider bij FOX Business heeft bevestigd dat grote cryptobedrijven dit jaar zullen afzien van deelname aan de reclamestunts.

Super Bowl reclame te duur voor crypto bedrijven?

De terughoudendheid om te investeren in Super Bowl reclames komt voort uit verschillende overwegingen. Sommige bedrijven wijzen op budgettaire beperkingen, terwijl anderen betogen dat hun marketinggeld elders effectiever kan worden ingezet. Cryptobedrijven kiezen in deze periode voor langetermijnstrategieën boven opzichtige, kostbare promoties.

Kraken richt zich op internationale marketing

Kraken, de op een na grootste crypto-exchange in de Verenigde Staten, heeft bewust gekozen niet te adverteren tijdens de Super Bowl, daarbij wijzend op het voornamelijk Amerikaanse publiek van het evenement.

Mayur Gupta, de marketingmanager van Kraken, benadrukte het wereldwijde karakter van de volgende golf van crypto adoptie en gaf de voorkeur aan initiatieven die gericht zijn op educatie en bewustwording boven tactieken die hype en angst om iets te missen (FOMO) genereren.

Aan de andere kant heeft Coinbase wel een geschiedenis van adverteren tijdens de Super Bowl. Maar zelfs terwijl ze lopende televisiecampagnes hebben, blijft hun deelname aan de Super Bowl van dit jaar onzeker.

Ook geen bitcoin ETF reclames tijdens Super Bowl

Daarnaast zullen ook bedrijven achter de recent goedgekeurde spot bitcoin ETF’s, zoals BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, en Grayscale, een toonaangevende crypto vermogensbeheerder, niet in de schijnwerpers staan tijdens de Super Bowl.

Beide bedrijven zijn actief geweest in andere reclamemedia, waaronder televisie en billboards, maar hebben ervoor gekozen niet te verschijnen in de Super Bowl.

Deze beslissing werd waarschijnlijk beïnvloed door het feit dat CBS, de omroep van het evenement, al in november bijna al zijn reclameplekken had verkocht, wat botste met de timing van de SEC-goedkeuring voor bitcoin ETF’s, die twee maanden later werd ontvangen.

Lees meer over:
CoinbaseKraken

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd