Goedemorgen Bitcoin: ‘65.08% van de Bitcoin (BTC) miners zit in China’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘65.08% van de Bitcoin (BTC) miners zit in China’

Het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF), een onderzoeksinstelling van de Universiteit van Cambdrige, komt met een interactieve map waarop je kunt zien waar de meeste miners zitten.

China staat ruim op de eerste plek, met op gepaste afstand landen als de VS, Kazachstan en Rusland.

Bitcoin minen met overtollige kernenergie? Oekraïne laat proefballon op

Wat doe je met overtollige energie? Oekraïne kijkt serieus naar de optie om bitcoin te minen. Energie dat anders niet gebruikt wordt omzetten in nuttige energie lijkt een goede deal.

Het land kampt met stroomoverschotten uit kerncentrales. Daardoor lekt er stroom uit het net weg, terwijl de kale stroomprijs laag ligt.

Bitcoin ontwikkelaars actiever dan ooit, 510 commits op GitHub in april

Veel bitcoin ontwikkelaars delen hun ideeën en mogelijke updates voor bitcoin via GitHub. Vorige maand was het drukste ooit met 510 commits. Een commit betekent dat er een stukje code wordt geüpload naar GitHub.

GitHub is een populair platform voor open-source ontwikkelaars.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...