Goedemorgen Bitcoin: Zo zet je een Lightning Network wallet op

Goedemorgen Bitcoin: Zo zet je een Lightning Network wallet op

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Hup Lightning: Hoe te beginnen met een Bitcoin Lightning wallet?

Vandaag deel 2 van onze nieuwe Hup Lightning serie! We starten met een overview in de wereld van wallets. Want een Lightning wallet werkt namelijk iets anders dan een ‘normale’ Bitcoin wallet.

Het Lightning Network is gebouwd bovenop de main chain van Bitcoin (die als settlement layer fungeert). Snelle betalingen kunnen via het peer-to-peer network plaatsvinden. Lees hierover meer in onze uitlegpagina.

Er zijn grofweg drie manieren om jouw BTC via het Lightning Network te versturen:

Deze opties hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. In de Cryptocast aflevering van april legde Lightning developer Joost Jager het heel duidelijk uit.

‘79% van bestaande Bitcoin adressen staat op winst’, blijkt uit onderzoek

Eén van de meest kenmerkende eigenschappen van Bitcoin (BTC) is de volatiliteit. Die koersschommelingen schrikt menigeen af, maar voor degenen die het risico nemen kan het leiden tot een mooie winst.

Maar naast traden, kun je BTC ook hodlen. Data laat zien dat dit voor steeds meer wallet addressen winstgevend zijn zijn.

Blockchain analyse bedrijf Glassnode deelt interessante data over beleggers die Bitcoin lang vasthouden (‘hodlers’).

Momenteel zijn er bijna 18,4 miljoen Bitcoin gedolven. Een groot deel van deze bestaande Bitcoin staat nu namelijk op winst. Het bedrijf analyseert on-chain data van de Bitcoin blockchain en hangt daar grafiekjes aan.

Zo is in de tweet van de dataprovider te zien dat op dit moment maar liefst 79% van de hele BTC supply op winst staat.

Bitcoin wallet fabrikant brengt ‘USB-condoom’ uit voor bewaren BTC

CoinKite heeft een manier gevonden om haar Bitcoin (BTC) wallet offline en zonder laptop op te laden. Dat is veiliger voor de eindgebruiker, aldus de Canadese firma.

In de wereld van hardware wallets zijn Ledger en Trezor bekende ‘household’ namen. Maar ook een bedrijf als Coinkite timmert aan de weg met een uitdijende productenlijn voor de bitcoiner.

De nieuwste loot aan de boom is Coldpower, een 9 volt batterij om offline de Coldcard wallet op te laden.

Dat voorkomt dat een gebruiker zijn wallet via een USB-aansluiting van een laptop moet opladen. En dat is uiteindelijk veiliger voor de opslag van je BTC, zo is de gedachte.

Deze manier van beveiligen noemt men in vakjargon ook wel een ‘USB-condoom’. De Coldcard is airgapped, wat betekent dat een connectie met het internet niet nodig is om het te laten werken. Ook op de OpenDime werkt de Coldpower als energiebron.

Goedemorgen Bitcoin: Zo zet je een Lightning Network wallet op
[the_ad id="52096"]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties