Goedemorgen Bitcoin: BInance komt met Bitcoin pinpas naar Europa

Goedemorgen Bitcoin: BInance komt met Bitcoin pinpas naar Europa

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin als collector’s item: er zijn nog 20.900 Casascius coins in omloop

Bitcoin is geld dat enkel op het internet bestaat. En toch zijn er ook fysieke Bitcoin munten. Deze zogenoemde Casascius coins waren in de periode 2011 tot 2013 populair. Maar hoe staat het er nu mee?

Deze Casascius coins zijn fysieke metalen coins die zijn gemaakt door Bitcoiner Casascius. In de echte wereld heet hij Mike Caldwell en is afkomstig uit Sandy (Utah, USA). Ze werden tot 26 november 2013 verkocht met een stukje papier – de private key – erin. Dit werd bedekt met een fraude bestendig hologram.

Je kon de Casascius coins kopen in groottes van 1, 10, 25, 100 en 1000 BTC. Er zijn er nog 20.900 in omloop.

Iran geeft groen licht voor 14 nieuwe Bitcoin mining farms

Iran geeft groen licht voor de komst van 14 nieuwe Bitcoin mining farms. Bovendien verlaagt het land haar stroomtarief voor miners met maar liefst 47%. Allemaal bedoeld om wereldwijd te concurreren op de markt, waarbij eenheden stroom worden omgezet in eenheden Bitcoin.

Om te kunnen opereren in het land is vereist dat operators zich laten registreren bij de Iraanse regering. Ze moeten onder meer hun bedrijfsgegevens, de grootte van hun machinecomplex en het type apparatuur aan de overheid overleggen.

Elke farm mag een maximale capaciteit van 300 Megawatt hebben, zo meldt Bitcoin.com op basis van de lokale nieuwssite Mehr. Ter vergelijking: de kerncentrale in het Zeeuwse Borssele heeft een capaciteit van 515 MW.

Het is niet de eerste keer dat de overheid licenties verstrekt. Uit marktonderzoek blijkt dat er al ruim duizend vergunningen zijn afgegeven in de periode juli 2019 tot januari 2020. Onder meer het Turkse iMiner ontving een licentie om in het land te gaan minen.

Met Bitcoin afrekenen aan de kassa? Binance lanceert pinpas voor Europa

Binance komt met een fysieke betaalpas waarmee je met Bitcoin (BTC) kunt afrekenen aan de kassa. Volgens de exchange zijn er al 60 miljoen winkels en webshops aangesloten op het betaalnetwerk.

Ook Nederlanders kunnen vanaf augustus de pas aanvragen. Gaat de exchange hiermee de concurrentie aan met de creditcardmaatschappijen of zijn ze nog afhankelijk?

Binance geldt als één van de grootste Bitcoin exchanges in de wereld met ruim 20 miljoen klanten wereldwijd. Ze kondigen een betaalpas aan die wordt uitgerold in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Klanten kunnen hun balans bij Binance gebruiken om af te rekenen met BTC of andere cryptovaluta. Fysiek of online.

Maar Binance is afhankelijk van andere partijen om deze uitrol mogelijk te maken.

Zo heeft het onlangs Swipe gekocht voor een onbekend bedrag. Dat is een partij die fysieke pasjes en apps uitgeeft om mee te betalen. Swipe werkt op hun beurt weer samen met Contis, een partner binnen het VISA-netwerk.

[the_ad id="52096"]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties