Goedemorgen Bitcoin: Cryptowallet gehackt, 1.4 miljoen gebruikers zijn slachtoffer

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bekijk hierboven in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Door deze hack van een cryptowallet zijn 1,4 miljoen beleggers de dupe

Door een hack liggen gegevens van 1.4 miljoen gebruikers van de wallet Gatehub op straat. De hacker stal wachtwoorden, maar het is wat de schade precies is.

Troy Hunt is de man achter de website 'Have I been Pwned' en vertelde in een interview over deze zaak. Met zijn platform waarschuwt hij mensen met een email die betrokken is bij een datalek.

Bitcoin Journaal : Bitcoin, Fidelity, Paypal, banken en censuur

Tijdens het Bitcoin Journaal #17 komen de volgende onderwerpen langs. Fidelity, een grote Amerikaanse vermogensmanager, mag bitcoin beheren voor bedrijven op Wall Street.

Ook bespreken we PayPal en banken die hun diensten ontzeggen aan verschillende personen én bedrijven. Zo besloot een Zuid-Afrikaanse bank de deuren te sluiten voor alle cryptobeurzen.

Binance

Het is een roerig weekje voor cryptobeurs Binance. Het bedrijf wil de Indiase markt betreden en heeft daarom een lokale partij opgekocht.

Ook gaat er een gerucht in de rondte over een kantoor in Shanghai. De politie zou daar zijn binnengevallen. Binance ontkent echter dat zij een locatie hebben in de hoofdstad van China.

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_1567701056','https://www.youtube.com/watch?v=jgo5oxUffxE',' https://www.youtube.com/embed/jgo5oxUffxE','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_1567701056','https://www.youtube.com/watch?v=jgo5oxUffxE',' https://www.youtube.com/embed/jgo5oxUffxE','youtube'); });

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.