Goedemorgen Bitcoin: Wie financiert developers voor BTC?

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Welke partijen financieren de ontwikkeling van Bitcoin (BTC)?

De code voor bitcoin wordt vooral geschreven door vrijwilligers en onafhankelijke developers. Toch zijn er steeds meer bedrijven, instanties en vermogende personen die een bitcoin ontwikkelaar financieel helpen.

Er zijn ook bitcoin bedrijven waar het bouwen aan het open-source protocol een deel is van de werkzaamheden.

Coinbase verwerkte 179 miljoen euro aan bitcoin (BTC) betalingen

De Amerikaanse beurs Coinbase faciliteert het accepteren van bitcoin betalingen. Het bedrijf fungeert als tussenpersoon. Via deze dienst werd al voor 179 miljoen euro aan BTC verwerkt.

Een andere manier om bitcoin te accepteren is BTCPay Server. Het grote verschil? In dit geval is er geen derde partij en kun je zonder problemen bitcoin betalingen accepteren.

Oplichters stelen $42.000 aan Bitcoin (BTC) met valse QR-codes

Oplichters wisten in één maand $42.000 aan bitcoin (BTC) te stelen via valse QR-codes. Het gaat om een netwerk van negen malafide websites die de fondsen steeds naar dezelfde bitcoin adressen sturen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...