Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin (BTC) voor, tijdens en na een financiële crisis

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Bitcoin (BTC) voor, tijdens en na een financiële crisis

De wereld verkeert in een grote crisis. Een gezondheidscrisis, een financiële crisis, een identiteitscrisis en een klimaatcrisis. Te midden van al deze crises, gaat de samenleving door zo goed en zo slecht als het kan. Maar wat zijn de gevolgen van deze situatie voor Bitcoin? En hoe kan dit de wereld gaan veranderen?

Een analyse van redacteur Arnold Hubach welk nut bitcoin kan hebben in een (komende) crisis

[the_ad id="52121"]

Neppe emails in naam van World Health Organization vragen Bitcoin (BTC) donaties

Neppe emails proberen onder het mom van het coronavirus bitcoin (BTC) ‘donaties’ te vergaren. Criminelen doen zich voor als de World Health Organization (WHO) COVID-19 Solidarity Response Fund en vragen om een schenking.

Chester Wisniewski, een onderzoeker van het cybersecurity bedrijf Sophos, is duidelijk: ‘Doneer geen bitcoin aan deze oplichters… Stuur geld naar the real deal.’

[the_ad id="52122"]

‘Prijsdump kwam door verplaatsen 712.000 bitcoin (BTC) naar exchanges’

Cryptobeurzen hebben de afgelopen acht dagen 712.000 meer bitcoin (BTC) ontvangen dan normaal gesproken. Dat zette de fikse prijsdaling van bijna 60% van vorige week donderdag en vrijdag in gang.

Echter, deze verschuiving was slechts 5% van het totaal aantal bitcoin op de markt (14,2 miljoen). Daarom is dit voor bitcoin slechts een kleine rimpel in haar bestaan geweest, zo blijkt uit een nieuw rapport van

Chainalysis, een bedrijf dat blockchaintransacties analyseert in opdracht van bedrijven maar ook opsporingsautoriteiten. Zij weten precies welke “hot wallets” de cryptobeurzen hanteren.

[the_ad id="52096"]

Kom ook eens gezellig langs in onze gloednieuwe Discord server om te praten over prijs, nieuws en andere ontwikkelingen.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...