Goldman Sachs vanaf nu onlosmakelijk verbonden met crypto’s

Goldman Sachs haalde recentelijk Justin Schmidt, een bekende crypto trader, binnen. Schmidt moet het hoofd worden van digitale markten.

Crypto’s

Schmidt is niet de eerste de beste. Hij studeerde af aan het befaamde MIT, en was onder meer onderdirecteur bij Merrill Lynch, onderdirecteur en portfoliomanager bij WoldQuant en beleggingsadviseur bij Seven Eight Capital. Daarnaast maakte hij naam als crypto trader.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De aanwerving van Schmidt bevestigt voor een deel de geruchten dat de bank nog meer wil gaan inzetten op cryptocurrencies. Goldman helpt sommige klanten, evenals aartsrivaal Morgan Stanley, al met bitcoin futures. Goldman Sachs was een van de eerste die zich waagde aan bitcoin futures en lijkt ook nu een voortrekkersrol te gaan spelen.

Handelsdesk

De bank zou eraan denken om, als eerste van zijn omvang, een handelsdesk voor cryptovaluta op te starten, al is dat nog niet bevestigd. Als de Amerikaanse bank inderdaad een handelsdesk voor cryptomunten opent is het de eerste grote Amerikaanse bank die dat doet. Met Schmidt heeft het daar in ieder geval de ideale man voor binnengehaald.

Een woordvoerder van de bank gaf aan: “In response to client interest in various digital products, we are exploring how best to serve them in the space. At this point, we have not reached a conclusion on the scope of our digital asset offering”

Goldman Sachs

Ook opvallend: Begin deze maand werd bekend dat de zoveelste Goldman Sachs medewerker weggaat bij de bank om voor een avontuur in crypto’s te kiezen. Ex-Goldman Sachs man en cryptocurrency investeerder Mike Novogratz bleek Goldman Sachs executive Richard Kim aan te hebben genomen om de nieuwe COO van Novogratz’ Galaxy Digital te worden. Galaxy Digital betreft een zakenbank opgezet specifiek voor cryptovaluta’s.

Luka Jankovic, voormalig analist bij Goldman Sachs, werkt al bij Galaxy Digital. Crypto investeringsfirma BlockTower Capital kaapte in januari Michael Bucella bij Goldman Sachs weg. Voormalig vice president bij Goldman Sachs, Matt Goetz, was diegene die BlockTower vorig jaar uit de grond stampte.

James Radecki was eerder managing director bij Goldman Sachs en is nu global head of business development bij Cumberland Mining, een van de grootste traders in cryptovaluta’s.

Gaat het nog goed daar bij Goldman?

Bronnen: Zerohedge, CNBC, Business Insider

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief