Bitcoinstier Mike Novogratz: “Gebrek aan transparantie doet Tether das om”

Gebrek aan transpratie gaat ‘stablecoin’ Tether de das omdoen, voorspelt Mike Novogratz, een bekende bitcoinbull en oprichter van hedgefonds Galaxy Digital Holdings uit New York.

“Wil geen FUD creëren”

“Tether gaat niet transparant genoeg te werk en het duurt weer even voordat ze het vertrouwen van de belegger weer teruggewonnen hebben”, aldus Novogratz op een conferentie in Frankfurt afgelopen week. Hij geeft de voorkeur aan de Gemini dollar van de Twinklevoss broers omdat een Amerikaanse bank (State Street) de onderliggende dollars als onderpand aanhoudt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Rondom Novogratz was er het nodige nieuws te melden. Zo namen Goldman Sachs en Galaxy, zijn fonds, een aandeel in BitGo, een bekende beheerder van cryptovaluta. Bekijk hier het interview dat Bitcoin Magazine NL met BitGo had >>

In hetzelfde straatje past het nieuws dat Fidelity beheerder wordt van de cryptofondsen van Galaxy.

“Bitcoin pas in 2019 naar nieuwe hoogten”

Bitcoin gaat in het eerste en in het begin van het tweede kwartaal (april) van 2019 nieuwe hoogten beleven, zegt Mike Novogratz. Meer institutionele beleggers gaan dan de markt betreden, voorspelt hij. Vorige week herhaalde Novogratz zijn eerdere voorspelling dat bitcoin dit jaar niet meer door de grens van 10.000 dollar gaat breken. In september dit jaar riep hij dat de bodem van de markt bereikt is. Ook iemand als Tom Lee van Fundstrat denkt dat bitcoin een niveau van 25.000 dollar kan bereiken en ethereum zelfs nog een koers van 1.900 aan het einde van dit jaar.

Bronnen: Cointelegraph / Bloomberg

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...