Tether (USDT) nu ook beschikbaar op Bitcoin sidechain Liquid

Is bitcoin volgens jou traag, achterhaald en ongeschikt? Dan ken je Liquid Network nog niet! Dit is een oplossing die bovenop bitcoin wordt gebouwd en dat de toepassingen voor de bitcoin blockchain vergroot. Blockstream, het bedrijf achter Liquid, heeft nu de stablecoin Tether (USDT) gelaunched.

Tether (USDT) op Liquid

Sinds vorig jaar oktober is Liquid live. Het biedt de mogelijkheid om grote volumes aan transacties op hoge snelheid te kunnen verwerken. Destijds gaven verschillende bedrijven aan te willen meehelpen aan transacties op het netwerk via de gepeggede token L-BTC. Bitfinex, het zusterbedrijf van Tether, was een van deze bedrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu Tether dus ook in het netwerk mee gaat doen, is het mogelijk om je Liquid BTC en Liquid USDT tegen elkaar om te wisselen. Dit gebeurt met een atomic swap: dit is een chross-chain uitwisseling zonder dat hier een derde partij (zoals een exchange) voor nodig is. Deze swap-mogelijkheid zorgt er onder andere voor de risico's verkleind worden voor OTC-deals.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Paolo Ardoino, CTO van Tether en Bitfinex"]“It has been a natural decision to deploy Tether on the Liquid Network given the fantastic work that the Blockstream team is achieving. Issuing stablecoins, and various other digital assets under one blockchain platform makes a lot of sense and greatly improves industry efficiency whilst allowing traders to manage all their assets from a single wallet application.”[/penci_blockquote]

Benieuwd hoe zo'n swap in zijn werk gaat? Zie onderstaande tweet van @notgubles van een weekje terug.

Blockstream Green wallet

Tot slot maakt Liquid het ook mogelijk om op een snelle manier met FIAT-geld tussen exchanges te handelen. Dit houdt in dat je nu dus ook extra efficient aan arbitrage trading kunt doen. Dit houdt in dat je kleine beetjes winst pakt op het verschil in waarde van een munt tussen twee cryptobeurzen.

Als je graag van deze L-munten gebruik wilt maken, kun je je assets opslaan op de Blockstream Green wallet. Deze wallet heeft in maart nog een update gehad waardoor het nu extra privacy (Tor netwerk) en veiligheid (multi-sig) heeft ingebouwd.

Tether (USDT) nu ook beschikbaar op Bitcoin sidechain Liquid

Verder wordt er ook gekeken naar de mogelijkheid om het Lightning Netwerk te ondersteunen voor Tether. Lightning kan namelijk al worden gebruikt voor betalingen die op payment channels van Liquid zijn gebaseerd. Het Lightning Netwerk is weer een andere oplossing die óp bitcoin is gebouwd.

Enkele maanden geleden spraken we met Adam Back, de CEO van Blockstream. In een interview spraken we over dit bedrijf, het Liquid Netwerk en andere second layer solutions. Een interessante duik in de diepte van de bitcoin architectuur!

Zie voor meer informatie over L-USDT de blogpost van Blockstream.
Bron: Coindesk