Onbekende Lubian plots één van grootste Bitcoin (BTC) mining pools

Lubian.com, een vrij onbekende Bitcoin mining pool, controleert in korte tijd 5,2 procent van de rekenkracht van het Bitcoin netwerk.

Bitcoin mining pool Lubian

Ze staan daarmee op plek 6 van grootste mining pools ter wereld, zo blijkt uit cijfers van BTC.com.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BTC.com is zelf een mining pool, maar houdt een website bij van mining pool statistieken. Plots verscheen ook de naam Lubian.com tussen de cijfers.

Onbekende Lubian plots één van grootste Bitcoin (BTC) mining pools

bron: BTC.com

De rekenkracht vanuit deze pool is de afgelopen dagen sterk gestegen. Op moment van schrijven heeft de pool 161 blokken gedolven. De rekenkracht van de afgelopen 24 uur is 5,9 EH per seconde.

Uit het ontdekte bitcoin adres, waar de gedolven BTC op binnenkomen, blijkt dat de pool eind april is gestart.

Coinbase veld

Tussen 26 april en 9 mei stond er op het mining adres de tag ‘Buffett’ in het coinbase veld.

Op het coinbase block, waar miners de reward voor krijgen, kunnen ze een boodschap achterlaten. De tag is op 10 mei bij block 629755 veranderd in Lubian.com.

Het is onbekend wie er achter de pool, de informatie op de bedrijfswebsite is zeer summier. Lubian omschrijft zichzelf als de meest veilige en winstgevende mining pool ter wereld.

Het IP-adres van de website wordt gerund via een cloudservice van Alibaba, gevestigd in Hong Kong.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...