Deze Amerikaanse durfkapitalist komt met twee bitcoin only fondsen

Mike Novogratz van Galaxy Digital heeft vandaag twee afzonderlijke bitcoin (BTC) fondsen aangekondigd. De assets in de fondsen zijn gedekt door Bakkt, dat sinds september onder meer als beheerder van crypto assets actief is.

Bitcoin (BTC) only fondsen

Novogratz wil met deze strategische stap meer institutionele beleggers naar deze ontluikende assetklasse lokken. Bitcoin is met een dominantie van 66% nog steeds bepalend in deze markt. 2019 is ook het jaar van BTC dat met een koers van $3.700 het jaar inging.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Galaxy is actief in een groeiende industrietak van zogenaamde crypto hedgefondsen. Fondsen die namens beleggers in liquide assets investeren of juist in crypto – en blockchainbedrijven zelf. Uit een eerder rapport van PriceWaterhouseCoopers (PDF) blijkt dat er circa 150 van deze fondsen actief zijn.

Het beheerd vermogen onder management zoals dat zo mooi heet, is geschat op één miljard dollar, maar dat getal zal inmiddels weer hoger liggen.

Galaxy geldt met 330 miljoen dollar samen met Pantera Capital als één van de grootste fondsmanagers in deze sector. Met het Galaxy Crypto Fund biedt men al een mandje met crypto assets aan, bitcoin en enkele grote caps.

Nu maakt Novogratz en de zijnen de keuze om twee aparte bitcoin only fondsen op te starten. Novogratz geldt als een voorvechter van digitale assets, zijn meeste rijkdom binnen de cryptowereld heeft hij echter vergaard met ethereum, waar hij vroeg bij was.

Om in aanmerking te komen moet men een geaccrediteerde investeerder zijn. De instap bij fonds één – het Galaxy Bitcoin Fund – is $25.000, terwijl bij het Galaxy Institutional Fund de investeringsdrempel hoger ligt.

Bakkt, sinds september op de markt actief met o.a. futures, gaat de crypto assets beheren

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”CEO en oprichter Mike Novogratz van Galaxy Digital”]‘Galaxy heeft veel vertrouwen in bitcoin en heeft de nodige verbeteringen doorgevoerd om meer institutionele beleggers kennis te laten maken met dit ecosysteem.’[/penci_blockquote]

Paul Cappelli treedt op als fondsmanager van beide fondsen, hoewel er sprake is van zogenaamd ‘passief management’ omdat de investeringen zich alleen richten op bitcoin.

Lees ook dit interview met Marc van der Chijs, crypto miljardair: ‘Bitcoin gaat naar $200.000 per stuk’

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCfondsen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...