Onderzoek: meer Chinees geld vloeit naar bitcoin en cryptocurrencies

Meer Chinees geld vloeit naar bitcoin en andere cryptocurrencies. Chinese beleggers stoppen namelijk een deel van hun beleggerswinsten in crypto. Dat blijkt uit geaggregeerde data van de website Coinlib, die in kaart brengt met welke valuta er crypto gekocht is. Het aandeel Yuan groeit, meldt Bitcoinist.

Meer Chinees geld in bitcoin en cryptocurrencies

De afgelopen 24 uur (gerekend tot de publicatietijd van de Bitconist publicatie, redactie) is er voor 165 miljoen dollar aan Chinese CNY in bitcoin geïnvesteerd. Ethereum volgt op plek nummer twee met een totale investering van 75 miljoen dollar. Na de VS is China daarmee het één na grootste investeerder in deze opkomende asset. In de onderstaande grafiek worden de investeringsstromen duidelijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bron: Coinlib.io

Onderzoek: meer Chinees geld vloeit naar bitcoin en cryptocurrencies

Binnen de crypto industrie staat China bijna synoniem aan het delven van bitcoins. Maar met de dalende bitocinprijs werd het steeds minder winstgevend om bitocins te minen. Het Chinese vlaggenschip Bitmain moest fors besparen en haar oprichters kregen een andere rol. Het laatste officiële bericht van Bitmain: een operationeel verlies van 441 miljoen euro in kwartaal drie van 2018.

Chinese draak richt zich op?

De Chinese industrie toont zich veerkrachtig. In het eerste kwartaal van 2019 zijn er echter voorzichtige tekenen van herstel. Canaan Creative, een concurrent van Bitmain, haalde “enkele honderden miljoen dollars” aan vers durfkapitaal op. Ook FatBTC (!), de grootste ruilbeurs in China, ziet – naar eigen zeggen – het handelsvolume elke dag toenemen.

Formeel is cryptohandel in China verboden. Wel wordt het oprichten van cryptobedrijf gedoogd. De Chinese regering zet fors in op het patenteren van blockchaintechnologie. The Next Web meldde onlangs dat het land 800 patenten op deze opkomende technologie in bezig heeft.

Bronnen: Bitcoinist / Coinlib

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...