Deze bitcoin mining start-up wil 30% van rekenkracht BTC netwerk

Update – Layer1 Technology is gestart met het minen van bitcoin (BTC) na het aankondigen van de plannen in oktober vorig jaar. Onder meer Peter Thiel, mede-oprichter van Paypal en vroege investeerder in Facebook, zit achter het project.

De mining firma uit San Francisco gaat delven met zogenaamde containers, elk met een capaciteit van 2,5 megawattpiek. Ze maken gebruik van waterkoeling om de mining apparatuur in deze warme regio optimaal te laten functioneren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met een geplande capaciteit van 100 MWp de komende maanden, krijgt Layer1 2% van de totale computerkracht van het bitcoin netwerk in handen. Uiteindelijk wil CEO Alexander Liegl maar liefst 30% van de hashrate in handen krijgen, zo meldt hij aan The Block.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””] “Bitcoin mining is a winner-takes-most industry. Getting to 30% means we will be able to guarantee stability and security for vastly longer periods than was previously possible. This is a significant boost for the network.”[/penci_blockquote]

Op dit moment hebben mining pools zoals F2Pool en Poolin’ respectievelijk 17% en 15% van de hashrate in handen.

Deze bitcoin mining start-up wil 30% van rekenkracht BTC netwerk

Eerdere berichtgeving 16 oktober 2019

Bitcoin (BTC) miners zoeken de plekken met de goedkoopste energie. Volgens de mede-oprichter van Layer1, Alexander Liegl, is Texas een ideale plek om zijn mining business op te zetten. En in dat idee staat hij niet alleen: Peter Thiel, een van de oprichters van PayPal, investeert $50 miljoen in Layer1. Dat meldt Fortune.

Thiel heeft wel oren naar de plannen van Liegl. Zij willen een zelfvoorzienend bitcoin imperium opbouwen, te beginnen in het westen van Texas.

$200 miljoen

Het bedrijf wordt in totaal gewaardeerd op $200 miljoen tijdens de investeringsronde. Nu er geld beschikbaar is, moeten er echt stappen worden gemaakt.

Naast de plannen voor het opwekken van energie en het aanleggen van eigen infrastructuur is er ook een contract met een Chinese fabrikant voor de chips. Layer1 wil alles in eigen hand hebben.

Volgens InsideBitcoins is dit niet de eerste keer dat cryptobeurzen tot een partnership kwamen. Ga naar InsideBitcoin voor Lage Paypal-kosten bij het kopen van bitcoins

Concurrentie te slim af

De meeste ondernemers in de wereld van bitcoin mining zoeken naast goedkope elektriciteit ook plekken op waar het niet zo warm is. Dan hoef je de hardware minder te koelen.

Als je naar die criteria kijkt, komt Texas niet meteen naar boven waarschijnlijk. Door een speciale koeltechniek moet de hardware bestand zijn tegen de warmte.

Toch ziet Liegl grote mogelijkheden: ”We verwachten dat onze chips 8 jaar meekunnen. Daarnaast hebben we ook onze eigen energie op orde.” Layer1 heeft hier mee alles in eigen hand.

Liegl: ”Vanuit een ideologisch perspectief moet een Amerikaans bedrijf leidend zijn in de ontwikkeling van bitcoin naar een biljoenen industrie. Die ideologie spreekt mensen als Peter Thiel aan.”

Mining

Het wereldje van mining is er eentje vol met concurrentie. De computerkracht die nodig is om een goede kans te maken op het vinden van een block wordt als maar groter. Hierdoor moet je als ondernemer constant innoveren en op elke mogelijke manier een voordeel behalen.

Een deel van de mining hardware die nu wordt gebruikt zal na de block reward halvening niet meer relevant zijn. Ook wordt er constant nieuwe hardware bedacht en geproduceerd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...