Volgens Silk Road-oprichter Ross Ulbricht gaat bitcoin naar $100.000 in 2020

‘De prijs van bitcoin (BTC) gaat in 2020 door de $100.000 dollargrens heen’. Was getekend: Ross Ulbricht, oprichter van de opgeheven zwarte markt Silk Road.

Ross Ulbricht doet in een serie blogposts een gewaagde prijsvoorspelling:een nieuw record vestigen. De prijs gaat door de $100.000 dollargrens. Aldus de oprichter van Silk Road, een opgeheven zwarte markt op het Dark Net.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Bitcoin prijs naar $100.000’

In een serie blogs op 10 december doet Ulbricht zijn visie op bitcoin uit de doeken. Daarin uit hij zich optimistisch over de prijs in 2020. In zijn ogen gaat de grootste cryptomunt een nieuw prijsrecord vestigen.

De blogs zijn gebaseerd op brieven die Ulbricht, die een levenslange gevangenisstraf uitzit, in zijn cel schreef. Zijn voorspellingen baseert hij op de bekende Elliott Wave Theory. Wave 5 zou eindigen bij $100.000 in 2020.

Volgens Silk Road-oprichter Ross Ulbricht gaat bitcoin naar $100.000 in 2020

Door middel van dit model is het mogelijk om prijsvoorspellingen te doen zonder de waan van de dag. Om de hoogte – en dieptepunten in de koerscycli van financiële markten te voorspellen, heeft Ulbricht de extremen in beleggers psychologie.

In zijn ogen speelt emotie een veel grotere rol bij de bitcoin koers dan de ratio. De continue hooggespannen verwachtingen onder investeerders hebben volgens hem een prijsopdrijvend effect.

Dat leidt tot een ‘massaal’ psychologisch effect van fear of missing out (FOMO), een fenomeen dat ook in 2017 heeft plaatsgevonden. De grote vraag is of dit scenario zich ook als zodanig gaat voltrekken.

Bitcoin is zeer volatiel en de koers kende in 2019 een wispelturig verloopt. De koers begon bij $3.700 en kende eind juni een tijdelijk hoogtepunt bij $14.000. Inmiddels is de koers ruim 40% gecorrigeerd naar het huidige prijsniveau iets boven $7.000.

Wilde prijsvoorspellingen

Bitcoin leent zich regelmatig voor wilde prijsvoorspellingen, de een meer gefundeerd dan de ander. Recentelijk vertelde Andy Cheung, head of operations bij OKEx, dat hij een prijs van $14.000 in 2020 voor zicht ziet.

De katalysator is een theoretische bitcoin ETF, een indexfonds waar particuliere belegger een aandeel in kunnen kopen zonder bitcoin te hoeven bezitten. De SEC in de VS ziet er voorlopig echter niets in.

Ook beleggingsveteraan Peter Brandt doet onlangs een gedurfde uitspraak: ‘bitcoin gaat ooit naar $100.000’, zonder een jaartal te noemen. Dat zei hij in de vorige editie van zijn Bitcoin Live update.

Ook iemand als PlanB, bekend van het stock-to-flow model noemt een aantal factoren waardoor de toekomstige prijs kán gaan toenemen. Volgens de anonieme Nederlandse quant zijn de nieuwe toetreders:

Silk Road bitcoins

Op de Silk Road-website waren o.a. drugs en andere illegale (en legale) goederen te koop in ruil voor bitcoins. Naar verluidt hebben er ruim één miljoen transacties op plaatsgevonden. Ross Ulbricht zijn online alter ego was ‘Dread Priate Roberts’.

Het was één van de eerste diensten waarvan er gretig gebruik gemaakt werd van de anonieme Tor browser.

Voor oprichter Ulbricht viel het doek toen hij in 2013 werd gearresteerd. Hij is in 2015 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf uit.

De FBI nam ruim 170.000 bitcoins in beslag. Bij een veiling in 2014 zijn er bijna 30.000 bitcoins aangeboden. Deze veiling is door serie-investeerder Tim Draper gewonnen. Hierbij versloeg hij onder meer Pantera Capital en Barry Silbert. De overige 144.000 bitcoins heeft de FBI nog in bezit.

Ook Draper gelooft dat bitcoin uiteindelijk in 2022 zo’n $250.000 waard zal zijn. Hij pleitte vorige week voor de vrijlating van Ulbricht.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...