Twitch promoot Bitcoin betalingen door 10% korting op abonnement

Twitch gaat het doen van betalingen met Bitcoin en andere cryptovaluta promoten. Gebruikers die een abonnement afrekenen met Bitcoin, krijgen een korting van 10 procent. Het platform is erg populair onder (voornamelijk) gamers die er hun livestreams uitzenden.

Games streamen

Twitch is in 2011 opgericht en de tegenhanger van YouTube op het gebied van video’s. Waar laatstgenoemde website in handen is van Google, kocht Amazon in 2014 de streamingdienst voor de lieve som van $970 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sindsdien domineert Twitch de markt van livestreams en is YouTube vooral groot geworden met de ‘normale’ video’s.

Naar eigen zeggen heeft de dienst 15 miljoen actieve gebruikers per dag. Maandelijks worden maar liefst 2,2 miljoen streams uitgezonden.

Als je veel uren op het platform doorbrengt, kun je overwegen om een abonnement te nemen. Daar zitten een aantal voordelen aan. Zo kun je toegang krijgen tot specifieke content, emoticons en badges.

Reken je af met Bitcoin of een andere cryptomunt, dan ontvang je 10% korting. Daarvoor gebruiken ze betaalverwerker BitPay als tussenpersoon.

Zij zorgen ervoor dat het cryptogeld wordt omgewisseld in dollars. Want uiteindelijk wil Twitch nog ‘ouderwets’ fiat geld op zijn bedrijfsbalans.

Bitcoin via BitPay

Al in 2014 accepteerde Twitch betalingen in crypto. In januari 2019 hebben ze die optie tijdelijk stopgezet. Om deze in juni 2019 weer op te starten door een samenwerking met BitPay.

Grote platforms die Bitcoin accepteren is op zich niets nieuws. Onder meer Microsoft en Shopify verwerken al Bitcoin betalingen. Laatstgenoemde gebruikt hiervoor CoinPayments, de tegenhanger van BitPay.

Vooropgesteld: de gebruiker betaalt in Bitcoin, maar de aanbieder wisselt deze altijd direct om in fiat geld zoals de dollar, euro of pond.

Uiteindelijk is Bitcoin een decentraal die peer-to-peer betalingen mogelijk maakt zonder tussenpersoon. Momenteel zit de industrie in een tussenfase qua acceptatie: Bitcoin die omgezet wordt om fiat geld.

Met andere woorden: de adoptiecurve van Bitcoin is nu eenmaal afhankelijk van tussenpersonen. Daar is geen ontkomen aan.

Reputatie

Bitcoiners staan erom bekend kritisch te zijn. Don’t trust, but verify. Ook BitPay heeft geen ongeschonden reputatie. In september vorig jaar kwamen ze negatief in het nieuws, toen ze betalingen aan de Hong Kong Free Press tegenhielden.

Ook maakten ze in mei bekend geen toekomst te zien in het Lightning Netwerk, waarmee je supersnel en goedkoop Bitcoin betalingen kunt doen. Ze houden dus vast aan de standaard on-chain betalingsoptie.

Deze on-chain betalingen waren overigens ook verreweg het populairst. Bitcoin is sinds november 2019 goed voor 90% van alle transacties die het bedrijf verwerkt aan de (digitale) kassa.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitPayBTC