Videogame Doge Racer nu met cryptomunt DOGE af te rekenen

Doge Racer is een indie videogame gemaakt door een fan van Dogecoin. Bij de volgende update kunnen spelers de betaalde versie afrekenen met de cryptomunt DOGE.

Wat is Doge Racer?

De ontwikkelaar achter de game is Anthony Cicero, die het platform TCiceroDev.com beheert. De game is qua vormgeving te vergelijken met de ‘Mario Kart’ van Nintendo.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het spel komende diverse elementen terug: zo bestuurt de Shiba Inu-hond (de Dogecoin-mascotte) de raceauto en kun je een heuse cursus doorlopen om DOGE te minen.

Welke andere veranderingen zijn er doorgevoerd?

Om het spel met Dogecoin te kopen, moeten spelers eerst een account aanmaken. Na het aanmelden is het mogelijk om het spel te kopen met DOGE. De huidige prijs is 1.000 DOGE, wat op moment van schrijven neerkomt op ca. $2.20.

Lees ook - Jackson Palmer, bedenker Dogecoin (DOGE) stopt met social media

Dogecoin ontwikkelingen

Dogecoin heeft de versie 1.14 in juni 2019 uitgebracht en het Twitter-account Dogecoin Developers meldt dat de nieuwe versie door 40% van de community in gebruik is.

?s=20

De update brengt nieuwe functies met zich mee en de nodige bugs zijn er opgelost.

Dogecoin.com eigendom

Verder is het domein Dogecoin.com nu overgedragen aan de senior ontwikkelaar Ross Nicoll. De website is gemaakt door Jackson Palmer en Billy Markus, de oorspronkelijke oprichters van Dogecoin.

De twee oprichter zijn niet meer actief bij Dogecoin. Onder meer daarom is besloten om het eigendom over te dragen aan de huidige ontwikkelaars.

Zo wil het bestaande team de ontwikkelingen van Doge beter gaan promoten.

Lees ook - Ontnuchterend: Dogecoin (DOGE) meer gebruikt dan Bitcoin Lightning Network

Bron: Blokt.com

Lees meer over:
cryptomuntDogecoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...