Zwitserse private bank Julius Baer in zee met crypto startup SEBA

De Zwitserse private bank Julius Baer werkt samen met de Zwitserse startup SEBA Crypto AG. Dit om klanten toegang te bieden tot een reeks nieuwe diensten op het gebied van activa in crypto. Eerder vorig jaar deed Julius Baer al een investering in de startup.

Julius Baer en SEBA Crypto

Julius Baer is een van de oudste en grootste bankinstellingen van Zwitserland. Het heeft kantoren in meer dan 20 landen en wereldwijd meer dan 5.300 medewerkers in dienst.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

SEBA Crypto, gevestigd in Crypto Valley Zug, streeft ernaar om ’s werelds eerste universele crypto bank te worden met officiële licentie. Het biedt bankdiensten aan voor rekeningen uitgedrukt in zowel crypto als fiat. Ook biedt het custody services, trading & liquidity management en asset & investment management. Daarnaast biedt het een breed scala aan cryptodiensten aan voor de corporate finance wereld.

Samenwerking

Vorig jaar, in september, heeft SEBA 103 miljoen dollar op weten te halen om de ontwikkeling van het platform te financieren. In het derde kwartaal van dit jaar is zij van plan een Initial Coin Offering (ICO) te doen. In het tweede kwartaal van 2019 moet het platform overigens al live zijn.

Guido Buehler, de CEO van SEBA: “We are very proud to have Julius Baer as an investor. SEBA will enable easy and safe access to the crypto world in a fully regulated environment”

Peter Gerlach, Head Markets bij Julius Baer en voorgesteld lid van de Raad van Bestuur van SEBA, gaf aan dat er een absolute overtuiging is dat cryptovaluta een legitieme duurzame activaklasse gaat worden in de portefeuille van de gemiddelde belegger.

Gerlach: “The investment into SEBA as well as our strong partnership are proof of Julius Baer’s engagement in the area of digital assets and our dedication to make pioneering innovation available to the benefit of our clients”

Visie is duidelijk

De samenwerking zal Julius Baer in staat stellen haar klanten oplossingen te bieden op het gebied van digitale activa met behulp van het innovatieve platform van SEBA.

Middels het partnerschap, dat van kracht wordt op het moment dat SEBA een bank- en effectenhandelaarsvergunning toe wordt gekend door de FINMA, wordt het duidelijk dat Julius Baer van plan is om zijn dienstenaanbod uit te breiden met opslag-, transactie- en investeringsoplossingen voor crypto-activa.

Bronnen: Reuters

Foto: Flickr / Falk Lademann