Update – Binance breidt fiat paren uit, binnenkort bitcoin kopen via iDeal?

833 totale weergaven

Binance breidt het aantal fiat paren uit om bitcoin en andere cryptovaluta te kopen. Dat maakt de beurs uit Malta woensdag bekend. Via hun nieuwe partner Banxa kunnen beleggers via euro (EUR), Britse pond (GBP) en Australische dollars crypto aanschaffen.

Voorheen waren beleggers uit Europa aangewezen op hun creditcard. Vooralsnog gaat het wel om een ‘beperkt aantal Europese landen’, zo meldt de exchange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Banxa, met kantoren in Melbourne en Amsterdam, omschrijft zichzelf als een specialist in het opzetten van fiat-naar-crypto infrastructuur.
Zo kunnen klanten een aantal betaalmethoden afnemen (SEPA, SOFORT), maar ook iDeal, dat in Nederland al 2 miljard betalingen heeft verwerkt.

De komende weken moet duidelijk worden wanneer de integratie bij Binance ‘live’ gaat en of de iDeal-optie beschikbaar komt.

3 januari 2020:

Eerder dit jaar werd bekend dat beleggers al in europaren kunnen gaan handelen met bitcoin (BTC) of andere cryptovaluta. Dat maakt de ruilbeurs uit Malta bekend in een persbericht. De handel in de europaren is vanochtend om 9 uur Nederlandse tijd ‘live’ gegaan.

Beleggers waren echter nog wél aangewezen op een creditcard om direct in euro crypto te kopen.

Binance en europaren

Een fiat-paar zoals de dollar of euro maakt de drempel lager om bitcoin (BTC) en andere cryptomunten te kopen.

Omdat logischerwijs de meeste mensen nog hun salaris in fiat geld krijgen gestort, willen beurzen zoveel mogelijk fiat paren opnemen. Zij willen immers zoveel mogelijk klanten trekken, voor (decentrale) principes is geen ruimte.

Het gaat bij Binance om de volgende europaren:

Volgens marktonderzoeker Gautam Chhugani (ex-McKinsey) van AB Insights uit Singapore gaat deze stap van Binance impact hebben.

CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao spreekt in zijn nieuwsjaarspeech de ambitie uit om in 2020 maar liefst 180 fiat paren te gaan ondersteunen. Dat lijkt een schier onmogelijke opgave, maar de cryptobeurs bouwt gestaag verder.

Markteffect?

Met de nieuwe stap gaat Binance bijvoorbeeld de concurrentie aan met exchanges zoals Kraken en Bitstamp die al langer de euro ondersteunen. Ook Nederlandse brokers gaan wellicht de concurrentie van Binance voelen.

Binance wist in het laatste kwartaal nog derivatenhandelaar FTX in te lijven. Daarmee gaat de beurs de concurrentie aan met BitMEX, Huobi en OKEx op de markt van opties en futures.

Binance Singapore werd in verlegenheid gebracht door een Coinjoin-transactie met een Wasabi-wallet te blokkeren. Later werd die maatregel ingetrokken.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwseuro

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...