‘Bitcoin massa adoptie Venezuela in 2020’, handelsvolume stijgt 50% (!) in week

Venezuela kan zomaar dé plek worden voor de acceptatie van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Er zijn nu meer dan duizend winkeliers die cryptobetalingen in het Zuid-Amerikaanse land accepteren. Dit vertelt het team achter cryptomunt Dash.

Terwijl zij goed zijn voor minder dan 1% van alle winkels in Venezuela, verwacht crypto-insider Ernesto Contreras dat het gebruik van crypto in winkels in het land tegen het einde van 2020 tot 10% zal stijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij schat dat er voor $25 miljoen aan crypto in omloop is in de retail markt. Dat zijn enorm veel transacties!

Bitcoin betalingen

Vorige week berichtten we al dat de Burger King cryptobetalingen accepteert. De eerste locatie van de fastfoodketen die bitcoin accepteert bevindt zich in de stad Caracas. In de loop van het jaar moeten 40 andere plekken in het land volgen.

Massa adoptie crypto

Volgens Contreras zijn er drie factoren die meespelen bij de massa adoptie van Bitcoin:

Als we naar LocalBitocins kijken, een platform voor peer-to-peer handel, neemt het handelsvolume van Bitcoin alleen maar toe.

'Bitcoin massa adoptie Venezuela in 2020', handelsvolume stijgt 50% (!) in week

Eind december kon je ook al lezen dat er een record was in Venezolaanse bolivar. Destijds was het handelsvolume nog 248 miljard bolivar (zo’n $24.8 miljoen), een record voor 2019.

Nieuw handelsrecord

Nu, enkele weken later, is dit record weer aangescherpt: 363 miljard bolivar. Dat is een toename van bijna 50%! Dit heeft overigens ook te maken met de hyperinflatie in het land. In enkele weken tijd neemt de waarde van de lokale valuta drastisch af, waardoor de waarde van een Bitcoin in bolivar stijgt (ook al blijft de dollarprijs gelijk).

Het handelsvolume, gerekend in BTC, blijft namelijk stabiel. Deze data laat wel zien hoe hard de waarde van de bolivar devalueert. Het gaat over zo’n 600 bitcoin die er per week over de toonbank gaan. De tijd voor een waardevaste munt zonder inflatie is rijp!

Bitcoin gaat volgens de analist in 2020 dus de sprong maken naar massale adoptie. Er gebeuren ook leuke dingen in het verder armoedige land. Een Venezolaan bouwt een netwerk om via het bitcoin Lightning Network te betalen tijdens blackouts. Op deze manier kan men alsnog betalen aan elkaar mocht de stroom uitvallen.

Bron: Dailyhodl

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCVenezuela