Gaat bitcoin (BTC) nog voor de Kerst door $7.500 heen pompen?

Door Mr. Coingrats – De bitcoin (BTC) kende op zondagmiddag een opleving met een voorlopige top van $7.434 bij Bitstamp. Gaan we doorstoten om de weerstand bij $7.450 te breken? Mr. Coingrats bespreekt de belangrijkste timeframes.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek is goed te zien dat onze verwachtingen van vorige week zijn uitgekomen. We hebben een daling naar het fibonacci level 0.705 gehad, wat ligt rond de $6.364. Verder zijn er weinig nieuwe signalen op de weekgrafiek te waarnemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Exponential Moving Average 8 (EMA8) en EMA21 staan nog bearish, de RSI vlakt af, terwijl de EMA12 daalt. Dit kan op een bullish kruising duiden, een positief signaal voor de koers. Net zoals de RSI, vlakt ook de indicator MACD af.

Aanstaande nacht om 2 uur sluit de weekgrafiek. Het is de vraag of we te maken krijgen met een zogenaamde indecision candle. Want dat duidt op een trendomkeer. Maar we moeten verder inzoomen om daarover betere uitspraken te kunnen doen.

Gaat bitcoin (BTC) nog voor de Kerst door $7.500 heen pompen?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek zien we dat we de trendlijn een aantal dagen ‘geknuffeld’ hebben. Maar de candle sloot niet boven de EMA8 af. Met als gevolg een daling in het orderblock naar $6.400.

Echter, de bulls kwamen de volgende dag met brute kracht terug en hebben zelfs boven EMA8 en de trendlijn weten te sluiten. Maar dat is helaas wel een sluiting onder de EMA21.

De dagen erna schommelt de prijs tussen de EMA8 en 21 en het bearish momentum begint af te nemen.

De RSI staat bullish ten opzichte van de EMA12. Echter, ze bevinden zich nog wel onder de 50-lijn in het bovenste gedeelte van de bearish zone. De MACD staat bullish en het momentum begint toe te nemen.

Wanneer een daily close boven de EMA21 komt, kunnen we de weg naar boven verder vervolgen. Voordat dit gebeurt, zouden we best nog een aantal dagen zijwaarts kunnen gaan.

We gaan eens naar de 4-uurs grafiek kijken hoe de candles er daar voor staan.

Gaat bitcoin (BTC) nog voor de Kerst door $7.500 heen pompen?

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek zien we de koers al drie dagen zijwaarts rangen en de EMA8 en 21 staan deze drie dagen ook bullish. Vandaag heeft de EMA21 de EMA55 ook bullish doorkruist en is de boillingerband gaan squeezen.

Een BB squeeze is een indicatie dat er een move aan zit te komen, echter zegt de squeeze niet welke kant de move op zal gaan. Dit moeten we zien te lezen uit de andere indicatoren.

De RSI en MACD staan beide bullish en hebben nog voldoende ruimte om te groeien. Een 4 uurs candle close boven de EMA100 zal wenselijk zijn voor een verdere stijging.

Inmiddels is de koers boven $7.400 gestegen.

Gaat bitcoin (BTC) nog voor de Kerst door $7.500 heen pompen?

‘Weerstand bij $7.426 en $7.500’

Wanneer ik al mijn bevindingen op een rijtje zet dan gaat deze week mijn bias uit naar de bulls. Zo heb ik ook een positie ingenomen met een SL op $7.033.

De eerstvolgende weerstand verwacht ik $7.426 tot $7.500 tegen te gaan komen.

Wanneer mijn SL geraakt wordt is het van belang dat het weekly orderblock het gaat houden. Anders is er nog steeds een kans om te zakken naar de aangegeven targets van vorige week.

Ben je actief in het traden in altcoins zet dan een strakke stoploss of wacht even de move van BTC af. Want zoals we allemaal wel weten moeten de altcoins het ontgelden wanneer BTC een move maakt.

MyCryptoradar

Gisteren is MyCryptoradar v1 live gegaan en als ‘release party’ is er voor iedereen de cryptoscanner tot 10 januari gratis te gebruiken.

Begin een gesprek met MyCryptoradar bot op Telegram en de alerts zullen verschijnen. Gezellig meepraten over TA? Wees dan welkom in de Telegram chat.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...